Imaginează-ţi că intri într-o încăpere şi te întâlneşti cu TINE peste 10 ani. Cum vei fi îmbrăcat? Unde vei locui? Ce stil de viaţă vei avea? Ce maşină vei conduce? Cum îţi vor merge afacerile? Care vor fi câştigurile tale nete?
Răspunsurile la aceste întrebări ar putea fi:
1. falit, deprimat, şleampăt
2. exact aşa cum sunt acum, nimic în plus sau un minus
3. mai fericit, mai sănătos, mai prosper decât sunt acum.
Dacă vizualizezi prima variantă, se poate spune că eşti deprimat şi poate chiar ai gânduri suicidale. Dacă îţi imaginezi varianta a doua înseamnă că nici nu aspiri şi nici nu vei deveni, în următorii 10 ani, mai sănătos, mai fericit, mai înţelept. TU din viitor nu se va deosebi cu nimic de TU din prezent.
Dacă însă alegi varianta a treia, ai şanse mari ca visul tău să devină realitate. Primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a ajunge acolo unde îţi doreşte este să îţi doreşti. Viitorul TU se creează întâi în imaginaţia ta.
Şi dacă ai ales varianta a treia, atunci următoarele întrebări ar trebui să fie: Ce trebuie să fac în următoarele 12 luni pentru ca visul meu să devină realitate?, Ce trebuie să fac în următoarea lună pentru a porni în această călătorie către ceea ce visez?, Ce trebuie să fac în următoarea săptămână pentru a mă pregăti să plec în această călătorie? şi Ce trebuie să fac ACUM pentru a începe procesul?
Să visezi nu este suficient. Visele pot deveni mari şi multe şi să te sperie că nu le poţi realiza pe toate odată. Şi atunci te descurajezi. Dar dacă le poţi împărţi pe bucăţele mici, atunci nu te vei mai simţi compleşit. Acesta este secretul oamenilor de succes. Proiectele mari se fac în paşi mici şi simpli. Iar fiecare pas poate dura de la o oră la câteva săptămâni.
Te poţi uita la cei din jurul tău şi să observi unde sunt blocaţi. Unii se lovesc de latura financiară, alţii de latura spirituală. Însă tu poţi învăţa din asta unde greşesc ceilalţi şi tu vei evita să faci aceleaşi erori.
Ce greşeli fac ceilalţi?
1. Sunt speriaţi, trăiesc toată viaţa dominaţi de teamă. Văd viitorul înfricoşător, ameninţător, lipsit de siguranţă. Îşi doresc să nu se schimbe nimic în viaţa lor pentru ca nu cumva să se trezească într-o situaţie de incertitudine.
2. Nu vizualizează. Nu-şi pot imagina viitorul, văd în faţă doar o foaie albă. Nu cer nimic. Nici măcar nu se forţează să încerce. Şi dacă totuşi insişti să încerce, ridică neputincioşi din umeri.
3. Presupun că norocul va da pur şi simplu peste ei. De exemplu vor să câştige milioane de dolari într-o zi, însă nu ştiu cum se va întâmpla asta, ce acţiuni făcute de ei ar trebui să-i ducă acolo.
4. Iar cei care reuşesc, totuşi, să vizualizeze şi să treacă pe hârtie câteva acţiuni, nu au disciplina de la porni la treabă şi de a le rezolva pas cu pas. Un simplu obstacol apărut în calea lor sau un comentariu răutăcios din partea cuiva îi întorc din drum. Iar dacă îi întrebi ce ar alege între a munci pentru un viitor mai bun şi a obţine recompensa rapidă, toţi cad în ispită şi cer recompensa rapidă.
Dacă te regăseşti în aceste 4 descrieri, atunci tot ce trebuie să faci este să te schimbi, să renunţi la aceste tipare în care ai rămas “înţepenit”.
Dezvoltă-ţi obiceiurile unui învingător. Iar ca să faci asta, alege-ţi un model, urmăreşte-i acţiunile şi urmează-le şi tu.
Ce face un învingător?
1. Este curajos. Simt, ca orice fiinţă frica, însă o depăşesc. Nu consideră lumea ca pe ceva înfricoşător, ci ca pe o oportunitate de a întâlni oameni minunaţi.
2. Este un bun vizualizator. Are abilitatea de a-şi imagina viitorul în culori puternice. Are un respect de sine ridicat şi ştie că merită să aibă mai mult decât are în prezent. Viaţa este pentru ei o aventură incitantă care merită trăită din plin.
3. Este ingeligent şi gândeşte logic. Ştie că visele de azi se transformă în realităţile de mâine. Ştie să privească înapoi din viitorul viselor lui şi să urmearească paşii pe care trebuie să-i realizeze în prezent ca să ajungă la realitatea din viitor.
4. Îşi scrie paşii ce trebuie urmaţi pentru atingerea ţelului lor, şi astfel ştie întotdeauna ce pas urmează. Iar după ce a scris paşii, ACŢIONEAZĂ. Numai acţiunea declanşează mecanismul care îi permite să meargă mai departe. Ştie că drumul va fi lung şi greu, dar ştie şi recompensa va fi pe măsură. Şi mai are o calitate: DISCIPLINA. Ştie să aştepte când lista paşilor de urmat este foarte lungă.
Autor Stuart Goldsmith
Stuart Goldsmith este scriitor şi vorbitor motivaţional de succes, din Marea Britanie. Succesul său se măsoară acum într-o avere de peste 16 milioane de euro. Stuart Goldsmith este iniţiatorul programului de mentoring “The Inner Circle”.
Mai multe emoţionale aici.
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie