Shop
Ultimele 100 de articole

E o puturoasa, draga! In fiecare zi, la pranz, cand o culca pe fiica-sa, sta și ea in pat

08 aprilie 2018, , Vizualizări: 527
E o puturoasa

Spune-mi pe cine judeci, ca sa-ți spun cine ești!

E o puturoasa, draga. In fiecare zi, la pranz, cand o culca pe fie-sa, sta și ea in pat. Zice ca altfel nu adoarme a mica. Ce sa zic, parca eu n-am avut copii. Dar eu n-aveam timp sa dorm cu ei in pat, aveam treaba. Asta da vina pe fie-sa ca sa doarma și sa nu faca nimic!

Așa o judeca lumea pe o mama care alesese sa fie receptiva la nevoile copilului ei. Nu ca ar fi vrut sa doarma in pat cu copilul in fiecare zi la pranz (intre noi fie vorba, nici macar nu dormea de fiecare data), dar știa ca altfel copilul nu adoarme. Și nu era dispusa sa chinuie copilul nici pentru o oala de mancare, nici pentru gura lumii.

Doamna asta despre care povestesc eu, exista. Nu sunt eu. Deși am fost și eu in locul ei mult timp și, deși sigur-sigur am fost și eu judecata la fel. Sunt convinsa ca ai putea fi și tu in locul ei. Dar nu suntem noi. Fetița ei, care era mica pe vremea aia, este acum la facultate.

Pai e simplu, draga, lași liniștita copilul acasa cu bona și tu te duci inapoi la munca. Acolo programul e program, pauza e pauza, poți sa mananci liniștita un sendviș și gata. A facut copii ca sa-i creasca altcineva.

Așa o judeca lumea pe o alta mama, care a ales sa se intoarca la serviciu foarte devreme. De ce a ales asta, e fix treaba ei. Poate ca familia nu putea supraviețui fara salariul ei. Poate, din varii motive pe care nu le putea rezolva singura, nu reușea sa se conecteze la sine sau la copil, și cauta sa fuga. Poate nu lasase copilul „liniștita” cu bona sau cu bunica și poate i se rupea sufletul in fiecare dimineața cand ieșea pe ușa. Nu știm. Și nici nu e treaba noastra sa știm. Și nici sa judecam…

Doamna asta despre care va povestesc, e o mama minunata. Doar ca viața a adus-o in punctul ala in care n-a putut sta acasa mai mult de cateva luni cu copilul ei. A ales sa accepte situația așa cum a venit și sa scoata ce-i mai bun din ea. Copilul ei e mare deja, iar ei doi au o relație foarte buna.

Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

Loading...
Organic India
Disney
Gradinita
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu