Shop
Ultimele 100 de articole

Drag parinte care iti aduci copilul bolnav la gradinita… Te rog, nu o mai face!

14 mai 2019, , Vizualizări:
copilul este bolnăvicios- sfatulparintilor.ro - rotavirus copii - Credit foto:stockfreeimages.com

Sunt si eu mama. Am doi copii, un serviciu de la care nu pot sa lipsesc si astazi mi-a crescut tensiunea cand mi-a spus fii-miu in magazin: „Ia-mi si mie pastile de tuse ca Mihnea tuseste si mama lui i-a adus pastile la gradinita”.

Da, dintr-un motiv pe care efectiv nu il pot intelege, mama lui Mihnea (Buna seara, doamna!) l-a adus la gradinita cu punga de medicamente. Si nu numai ca ea a facut asta (ea putea incerca orice, pana la urma), dar educatoarea a si acceptat. In conditiile in care se face atata tam-tam cu avizul epidemiologic si se bat taberele intre ele pentru analize sau nu la intrarea in colectivitate, sa accepti un copil bolnav in grupa mi se pare absurd.

Inteleg ca nu poti sa-ti iei liber de la birou.

Si eu am sefi si nu toti au copii sau poate au si uitat cum e sa faca febra peste noapte si sa nu ai solutii. Dar mai stiu un lucru, exista concediu medical pentru ingrijirea copilului pana la 7 ani, potrivit OUG 158/2005 art.26. Avem 45 de zile pe an sa stam acasa cand piticii sunt bolnavi. 45 mama, 45 tata. Nici macar la bani nu iesim mai prost, pentru ca se calculeaza 85% din brut. Si-acum ca am stabilit ca avem posibilitatea sa stam cu ei acasa cand sunt bolnavi si nici nu ne incurca la bani, de ce sunt parinti care tot ii aduc la gradinita? Si, la fel de important este faptul ca zilele de medical nu va afecteaza numarul de zile de concediu de odihna.

 

Citeste continuarea pe COPILUL.RO.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax