Despre barierele nevazute. De ce sa nu renunti niciodata! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Despre barierele nevazute. De ce sa nu renunti niciodata!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Inspirational, motivational, emotional » Despre barierele nevazute. De ce sa nu renunti niciodata!
barierele nevazute

In timpul unui experiment, un biolog marin a plasat un rechin intr-un rezervor mare si apoi a eliberat cativa pesti mici. Dupa cum va asteptati, rechinul a inotat rapid in de-a lungul bazinului, a atacat si a mancat pestii mai mici.

Biologul marin a introdus apoi o bucata rezistenta de fibra de sticla transparenta in rezervor, creand doua parti separate. Apoi a pus rechinul pe o parte a fibrei de sticla și un nou set de pești momeală pe cealaltă.

Din nou, rechinul a atacat rapid.

De data aceasta, insa, rechinul s-a izbit de despartitorul din fibra de sticla si a ricosat. Fara sa se descurce, rechinul a continuat sa repete acest comportament la fiecare cateva minute, fara rezultat. Intre timp, pestele momeala a inotat nevatamat in a doua partitie. In cele din urma, la aproximativ o ora de la inceperea experimentului, rechinul a renuntat.

Acest experiment a fost repetat de cateva zeci de ori in urmatoarele cateva saptamani. De fiecare data, rechinul a devenit mai putin agresiv si a facut mai putine incercari de a ataca pestii momeala, pana cand in cele din urma rechinul s-a saturat sa loveasca separatorul din fibra de sticla si pur si simplu a incetat sa mai atace.

Biologul marin a scos apoi separatorul din fibra de sticla, dar rechinul nu a mai atacat. Rechinul a fost antrenat sa creada ca exista o bariera intre el si pestele momeala, asa ca pestele momeala a inotat liber, fara sa fie atacat.

Te mai poate interesa: Povestea vulturului din Anzi. Ce decizie dureroasa trebuie sa ia

Imagine de Sarah Richter de la Pixabay

Cuvinte cheie:
Data articol: 11/06/2021