Cum sa ne crestem respectul de sine - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa ne crestem respectul de sine

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Inspirational, motivational, emotional » Cum sa ne crestem respectul de sine

Atunci cand aveam prea putin respect fata de noi insine ne confruntam cu o groaza de alte probleme in viata noastra amoroasa, in cariera, in relatiile cu familia si prietenii si nu in ultimul rand puteam avea conflicte chiar si cu noi insine. Un respect de sine mare, pe de alta parte, presupune incredere in fortele proprii, capacitatea de a rezolva orice, oricand si in general senzatia ca poti muta si muntii din loc. Deci, cu cat te placi mai mult, cu atat transmiti asta si celor din jur, care si ei, la randul lor, capata intrecere in tine si te vor place si respecta. Cu cat o sa crezi mai mult in tine, cu atat totul poate deveni mai usor de infaptuit.

Este binecunoscut faptul ca exista metode care ne ajuta sa ne imbunataim considerabil nivelul respectului de sine; in fond, sa nu uitam ca cea mai importanta relatie o avem inainte de toate cu noi insine.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Expresia “respect de sine” e folosita cu frecventa mare in limbajul nostru comun de zi cu zi. Marea majoritate crede ca “respect de sine” e sinonim cu “incredere in sine”. Desigur, increderea in sine e parte importanta a respectului de sine; totusi, respectul de sine reprezinta mult mai mult decat atat. De exemplu, exista foarte multe persoane care au incredere in ele insele, si totusi au un nivel foarte scazut al respectului de sine. De fapt, multe persoane publice se inscriu in categoria asta, cel mai adesea actorii, comediantii sau cantaretii care stralucesc pe scena, dar care se simt lipisiti de siguranta in spatele ei.

Exista cateva metode de imbunatatire a nivelului respectului de sine. Primul pas este, bineinteles, acela de a recunoaste ca te confrunti cu aceasta problema si ca oricum nu esti singurul care trece prin asa ceva. Exista foarte multi altii care au aceeasi problema ca tine. Apoi nu uita ca esti o persoana foarte importanta si esti parte a societatii in care traiesti. Si ai tot dreptul din lume sa duci o viata fericita si exact asa cum ai visat. Un alt lucru pe care nu trebuie sa-l uiti este ca toata lumea greseste. Nimeni nu-i perfect! Totul e sa avem intelepciunea sa invatam din greselile noastre. Si avem dreptul sa ne respectam pe noi insine asa cum ii respectam si pe cei din jurul nostru. Iata ce trebuie sa faci:

1. Tehnica celor 10 minute: timp de 10 minute pe zioricand vrei tu – stai jos si relaxeaza-te total, fara sa faci absolut nimic. Tehnica in cauza ajuta la cresterea nivelului increderii in sine si s-a dovedit functionala in cazul multor persoane.

2. Pune accent pe partea pozitiva a lucrurilor.Daca esti genul de persoana care trece imediat peste erorile proprii, asigura-te ca o faci dintr-un singur motiv: ca sa iei partea buna, invatand din propriile greseli si sa nu le mai repeti pe viitor.

3. Fa o lista cu 50 de lucruri care-ti plac la tine.Nu uita s-o citesti zilnic. Te va ajuta mai mult decat crezi!

 

www.fabulously40.com

Data articol: 13/06/2013