Alina Pătrăhău, inima Asociației Dăruiește aripi. Lipsa informațiilor bune duce la pierderea unui timp prețios! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Alina Pătrăhău, inima Asociației Dăruiește aripi. Lipsa informațiilor bune duce la pierderea unui timp prețios!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Inspirational, motivational, emotional » Alina Pătrăhău, inima Asociației Dăruiește aripi. Lipsa informațiilor bune duce la pierderea unui timp prețios!
Alina Pătrăhău - SFATULPARINTILOR.RO - FACEBOOK - 173905176_4001790339884075_4738806237302043033_n

Alina Pătrăhău este inima și forța Asociației Dăruiește aripi, care a creat și dotat la Constanța, o secție de oncologie pediatrică ce deservește tot sud-estul țării. Alina a început totul în 2010, după o noapte teribilă, în care a așteptat infirmarea unei boli incurabile pentru cel de-al doilea copil al său, dar și după ce, ajutând un băiețel de 2 ani să ajungă la tratament în Germania și să se facă bine, a realizat că are această forță, pe care o poate pune în slujba altora, și nu a unui business pe care până atunci îl făcuse cum se putea mai bine. Ce a urmat, aflăm din interviul acordat LIFE.ro!

Ale cui sunt aceste aripi și de ce trebuie ele dăruite?

În 2013, când am înființat asociația am avut un brainstorming încât am ajuns la acest nume pentru ea. Mi-a plăcut „dăruiește” foarte mult, am mers mai departe și ne-am oprit la „aripi”,, ceea ce mi se pare chiar și-acum, aproape 10 ani mai târziu, că ni se potrivește cel mai bine. Asta încercăm noi să facem, să îi ajutăm pe oameni să se ajute. Tot timpul am crezut în asta.

La început, ajutam diverse cazuri în nevoie. Fac asta și acum, ajut oamenii și pe copiii lor, atunci când mi se adresează, și îi trimit în străinătate atunci când în România nu le este garantat dreptul fundamental la viață și la sănătate.

Dacă nu aș fi trecut prin această etapă care a pus bazele și a consolidat viziunea mea pe mai departe, probabil că nu am fi reușit să creștem sănătos și închegați, rezistenți la șocuri puternice, cum a fost pandemia pe care o traversăm acum.

De când am înființat asociația ne-am asumat misiunea de a face mai mult decât a ajuta cazuri individuale, de a oferi opțiuni de finanțare oamenilor care aveau nevoie de ajutor pentru sănătatea lor în străinătate. În momentul în care am creat Dăruiește aripi am decis să folosim experiența de până atunci, de a-i ajuta pe oameni să găsească soluții, în proiecte ce ar putea ajuta mai mulți oameni, pe termen lung.

Ce ne-am propus a fost să punem cărămizi trainice la acest edificiu al sistemului care, de la un punct încolo, să nu mai trebuiască externalizeze aceste cazuri complicate. Acesta este rostul acelor aripi, adică să creăm ceva cu care oamenii să-și găsească propriul zbor mai departe.

Dacă eu sunt, să zicem, mama unui copil pentru a căruia boală am nevoie de ajutorul tău. Ce fac?

Întâi de toate niciun caz nu seamănă cu altul. Iar ceea ce fac eu întâi de toate este să-i ajut pe oameni ca, după ce articulează această dorință, „Am nevoie de ajutor!”, să încerce să-și identifice singuri problemele, să le ofer niște soluții pe care ei să le îmbrățișeze ulterior.

Lipsa de informație bună este una dintre pârghiile cu care ne confruntăm și din pricina căreia unii oameni pur și simplu nu-și pot răspunde întrebărilor. Am întâlnit părinți care, cu un copil bolnav de cancer, nu știu că este nevoie, ca după un examen al medicului pediatru, trebuie să ajungă la un oncolog. Și pierd foarte mult timp până ajung la specialist, unde să i se poată pune un diagnostic repede, așa încât să treacă la tratament și alte soluții ulterioare.

Citește întregul interviu pe LIFE.ro!

Foto: Facebook

Cuvinte cheie:
Data articol: 30/05/2021