Shop
Ultimele 100 de articole

5 superputeri pe care le au femeile! Sunt dovedite stiintific

08 mai 2020, , Vizualizări:
superputeri pe care le au femeile
  1. Orgasm in timpul nasterii

In vreme ce placerea este, probabil, ultima senzatie asociata cu nasterea, unele femei o experimenteaza. In timpul unui studiu realizat in 2013, psihologul francez, Thierry Postel, a intervievat peste 900 de moase. Ele au confirmat ca din cele 200.000 de nasteri la care au asistat, cel putin 668 de femei au marturisit ca au avut orgasm. Postel a fost primul care a venit cu aceste cifre, insa fenomentul orgasmului in timpul sarcinii au fost dezvaluit publicului prin filmul din 2009, Orgasmic Birth: The Best-Kept Secret. Realizatorul peliculei, Debra Pascali-Bonaro, a spus ca numarul femeilor care au avut orgasm in timpul nasterii este mult mai mare decat a raportat Postel care a intervievat moasele si nu mamele.

Psihologul Barry Komisaruk sustine ca din punct de vedere psihologic, „orgasmul la nastere nu este o surpriza” de vreme ce procesul poate stimula stimula zonele erogene ale femeii. In acelasi timp insa, Komisaruk considera experienta aducerii pe lume a unui copil depinde in totalitate de anatomia unica a fiecarei mame, unele pot simti placere, insa cele mai multe simt durere.

  1. Stresul le face mai empatice

De termene limite pana la achitarea facturilor stresul este omniprezent iar femeile par sa infloreasca in prezenta lui. Potrivit unui studiu publicat in Psychoneuroendocrinology, au tendinta de a intelege mai bine pe ceilalti in vreme ce barbatii devin mai egoisti nefiind capabili sa-i inteleaga pe cei din jur. Pentru Giorgia Silani, seful programului de cercetare, rezultatul a fost unul surprinzator. El se astepta ca atat barbatii cat si femeile sa fie din ce in ce mai putin empatici in conditii de stres.

Silani a oferit doua explicatii plauzibile pentru care femeile stresate sunt mai intelegatoare. Primul este ca femeile socializeaza pentru a gasi ajutor in vreme ce barbatii sunt incurajati sa rezolve in mod independent problemele. De asemenea, factorii hormonali pot juca un rol important aici: corpul femeilor stresate produce un nivel mai ridicat de oxitocina, ceea ce le face mai sociabile.

Sursa: Listverse.com

Imagine de 5638993 de la Pixabay

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.