Shop
Ultimele 100 de articole

5 scuze la care parintii trebuie sa renunte

18 aprilie 2013, , Vizualizări:
copii parinti - stockfreeimages.com

Sa fii parinte se traduce prin a avea grija de copilul tau, a-i oferi tot ceea ce are nevoie, adapost, hrana, haine, iubire, educatie, jucarii, distractie etc. Si, totusi, ceva lipseste. Poate ca, inainte de toate aceste lucruri mentionate mai sus, cel mai important lucru de care are nevoie un copil este un parinte echilibrat. Daca parintelui ii lipseste ceva, oricat de multe i-ar oferi copilului, nu-i ofera ceva mai de pret: respectul si iubirea de sine. Un parinte care nu se ingrijeste pe sine, care se lasa tot timpul pe ultimul plan, punandu-i pe altii inaintea lui, nu va putea sa modeleze niciodata in copilul sau respectul si iubirea de sine.

 

Iata 5 scuze pe care n-ar mai trebui sa le folosesti si sa ai grija si de tine, potrivit lui Asha Dornfest si Christine Koh, creatoarele proiectului Clubul Parintilor mai putin stresati si ale conceptului de “Parenting minimalist”.

 

1. NU am timp

Timpul este cel mai des invocat in discutiile dintre parinti. Nu am timp sa X, nu am timp sa Y, pentru ca trebuie sa fac duc copiii in locul Z, sa fac curat, sa plimb catelul, sa gatesc etc. Insa nu este chiar imposibil sa isi oferi macar 10-15 minute pe zi, in care sa fii doar tu cu tine si cu gandurile tale.

 

 

2. NU am bani

Nu spune nimeni ca trebuie sa te duci la cine stie ce spa exclusivist. Insa iti poti crea in casa o masca de fata. Sau iti poti face abonament la revista preferata si sa fii la curent cu ultimele noutati din moda. Sau te poti plimba singura. Sau poti scrie intr-un jurnal. Sau pur si simplu sa stai la masa si sa te delectezi cu un pahar de suc natural, o cana de ceai sau o cafea, fara sa faci nimic altceva. Iata numai cateva exemple de timp petrecut doar cu tine, fara sa cheltui bani.

Si nu-ti neglija niciodata sanatatea. Fa-ti regulat analize si trateaza-te corespunzator daca e nevoie.

 

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu