15 sfaturi pentru părinţi de la copiii lor - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

15 sfaturi pentru părinţi de la copiii lor

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Inspirational, motivational, emotional » 15 sfaturi pentru părinţi de la copiii lor
sfaturi pentru părinţi de la copiii lor - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - siblings-3315770_1920

„Un copil e o rază de soare ce îţi va lumina viaţa. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu că viaţa merge înainte. Un copil este atingerea Raiului. Un copil e tandreţe şi dulceaţă. Un copil e mereu suprinzător, emoţionant, fermecător şi captivant. Un copil e o minunată binecuvântare, dar în primul rând un copil e … dragoste!”

 

Meseria de părinte e grea, dar merită tot efortul. Cu răbdare şi încredere în noi şi în copiii noştri vin şi satisfacţiile. Iată câteva sfaturi pentru părinţi de la copiii lor:

1. Nu mă răsfăţa. Ştiu foarte bine că nu mi se cuvine tot ceea ce cer. Dar încerc totuşi.

2. Nu-ţi fie teamă să fii ferm cu mine. Asta mă aşază la locul meu.

3. Nu folosi forţa cu mine. Asta mă obişnuieşte cu ideea că numai forţa contează.

4. Nu fi inconsecvent. Asta mă pune în încurcătură şi mă face să încerc să scap nepedepsit.

5. Nu-mi face promisiuni. S-ar putea să nu le poţi ţine. Asta mă va face să-mi pierd încrederea în tine.

6. Nu răspunde provocărilor mele atunci când spun sau fac lucruri care te supără. Voi încerca atunci să capăt şi mai multe „victorii”.

7. Nu te supăra prea tare când îţi spun „te urăsc”. Nu cred ce spun, dar vreau să te fac să-ţi pară rău pentru ceea ce mi-ai făcut.

8. Nu mă face să mă simt mai mic decât sunt. Voi încerca să-ţi dovedesc contrariul, purtându-mă ca o persoană „importantă”.

9. Nu face în locul meu nimic din ceea ce aş putea face singur. Asta mă face să mă simt ca un copil mic şi voi continua să te folosesc în serviciul meu.

10. Nu mă corecta în public. Voi fi mult mai sensibil dacă îmi vei vorbi blând între patru ochi.

11. Nu mă face să simt că greşelile mele sunt păcate. Trebuie să învăţ că pot face greşeli fără să simt că nu sunt bun de nimic.

12. Nu mă cicăli. Dacă o faci, va trebui să mă protejez prin a părea surd.

13. Nu mă respinge când pun întrebări cinstite. Dacă o faci, vei constata că nu te mai întreb şi caut informaţii în altă parte.

14. Nu încerca niciodată să pari perfect sau infailibil, pentru că mă vei face să simt că nu te voi putea ajunge niciodată.

15. Nu uita că nu pot creşte fără încurajări şi înţelegere.

Citeşte mai multe aici.

Imagine de Janko Ferlic de la Pixabay

Data articol: 09/06/2019