Vopsea de par in functie de culoarea pielii. Sfaturi ca sa o alegi pe cea potrivita pentru tine – FOTO + VIDEO - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Vopsea de par in functie de culoarea pielii. Sfaturi ca sa o alegi pe cea potrivita pentru tine – FOTO + VIDEO

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Frumusețe și stil » Vopsea de par in functie de culoarea pielii. Sfaturi ca sa o alegi pe cea potrivita pentru tine – FOTO + VIDEO
vopsea de par - sfatulparintilor.ro - pexels-photo-235490

Vrei sa stii ce vopsea de par ti se potriveste in functie de culoarea pielii? Citeste in continuare! Vei afla cateva sfaturi care te vor ghida in alegerea celei mai potrivite vopsele de par, dar vei avea si cateva exemplificari foto care te vor edifica.

Vopsea de par. Decizii

Poate fi destul de greu sa te decizi ce vopsea de par sa alegi. Blond, brunet, roscat, care iti sta mai bine? Ca sa nu mai vorbim de faptul ca fiecare culoare are alte zeci de nuante care te deruteaza si mai mult.

Inainte de a lua orice hotarare, trebuie sa determini care este nuanta pielii tale. Ce tonuri are pielea ta: reci, calde sau neutre? Cum poti raspunde corect la aceasta intrebare? Urmeaza acesti pasi!

1. Tonul pielii

O piele in tonuri reci are reflexe spre roz sau oliv, o piele cu tonuri calde are reflexe de galben auriu. Daca pielea ta este o combinatie a oricaror din nuantele de mai sus, cel mai probabil ai un ten neutru.

2. Identifica-te cu o personalitate

Inainte de a alege culoarea, identifica-te cu o personalitate care are aceeasi conformatie ca si tine, aceeasi nuanta a pielii si aceeasi culoare a ochilor. Iti va fi mai usor sa iti dai seama daca iti va sta sau nu bine cu o anumita culoare.

3. Verifica la incheietura

Ce tonuri vezi la incheietura: roz, rosu, albastru, verzui? Daca venele se vad violet sau albastru, atunci ai pielea in ton rece, iar daca se vad verzi, ai o piele in tonuri calde.

4. Sau ochii

Daca ochii tai contin nuante de auriu, cel mai probabil ai piele in tonuri calde. Daca au mai mult albastru sau verde, atunci ai piele in tonuri reci.

Regula de baza cand alegi vopseaua de par este sa optezi pentru o nuanta opusa nuantei pielii. Daca ai tonuri calde opteaza pentru nuante reci si viceversa. Daca ai pielea in tonuri neutre, considera-te norocoasa: orice culoare te va prinde bine.

Vopsea de par. Exemple

Blond rece

vopsea de par - blond rece

Nuante: platinat, blond gheata, argintiu, cenusiu, nisipiu, sampanie

Pentru cine se potriveste: aceasta culoare este ideala pentru pielea portelanata, cu tonuri rosiatice. Daca ai ochii albastri sau gri, blondul cenusiu este o alegere potrivita, de asemenea.

Blond cald

vopsea de par - blond cald

Nuante: auriu, caramel, chihlimbar, miere, unt

Pentru cine se potriveste: aceasta culoare este potrivita pentru persoanele cu pielea deschisa, cu nunte maslinii.

Rosu rece

vopsea de par - rosu rece

Nuante: rosu aprins, castaniu inchis, burgundi

Pentru cine se potriveste: aceasta culoare este ideala pentru o persoana cu pielea in tonuri rosiatice. Pentru persoanele cu pielea in tonuri maslinii nu se recomanda deloc aceasta culoare.

Castaniu rece

vopsea de par - castaniu rece

Nuante: ciocolatiu inchis, aluniu, castaniu inchis, mocha

Pentru cine se potriveste: este greu sa dai gres cu aceasta culoare, dar cel mai bine sa potriveste persoanelor cu pielea in tonuri calde.

Rosu cald

vopsea de par - rosu cald

Nuante: blond roscat, aramiu, chihlimbar

Pentru cine se potriveste: aceasta culoare este potrivita pentru persoanele cu pielea pala. Pentru tenul in nuante maslinii se recomanda mai mult castaniul deschis.

Castaniu cald

vopsea de par - castaniu cald

Nuante: caramel, miere, auriu, mahon, scortisoara, chihlimbar

Pentru cine se potriveste: aceasta culoare este potrivita pentru persoanele cu ten masliniu spre auriu.

Negru rece

vopsea de par - negru rece

Nuante: negru inchis, espreso, negru-albastru, lemn dulce

Pentru cine se potriveste: aceasta culoare este foarte pretentioasa si ar trebui folosita cu precautie. Daca ai pielea deschisa la culoarea, iti va inaspri trasaturile. Insa pentru tenul cald sau neutru, va avea un efect de portelanare a tenului.

Negru cald

vopsea de par - negru cald

Nuante: mocha inchis, negru-rosiatic

Pentru cine se potriveste: aceasta culoare este mult mai potrivita pentru persoanele cu ten ciocolatiu, dar si pentru cele cu fata alba.

Pastel

vopsea de par -pastel

Nuante: orice

Pentru cine se potriveste: parul curcubeu nu prea are reguli. Lasa totul la imaginatia ta. Totusi, pentru pielea bronzata merg foarte bine tonurile puternice: rubiniu, fuchsia, magenta. Pentru persoanele cu tenul cald, spre auriu, merg foarte bine nuantele de albastru. Atentie, insa, aceste culori palesc destul de repede, asa ca trebuie sa folosesti produse de styling care protejeaza culoarea.

Sursa+foto: byrdie.co.uk

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 12/08/2021