Shop
Ultimele 100 de articole

Sfatul specialistului: Cum să scapi de ACNEE în mod eficient

20 martie 2013, , Vizualizări:
sfaturi acnee - rtv.net

Una dintre afecţiunile cele mai răspândite, cu care se confruntă în special adolescenţii, este acneea. Pentru a scăpa de această boală a pielii, tinerii apelează la fel de fel de creme, soluţii, măşti, diete. Din nefericire, nu toţi reuşesc să scape de coşurile inestetice şi dureroase. Mihaela Leventer, medic primar dermatolog, a prezentat, pentru RTV.NET, câteva metode care te ajută să tratezi acneea.
Ce este acneea şi cum se manifestă

„Acneea este o boală a pielii datorată secreţiei excesive de sebum, grăsime pe care o secretă glandele sebacee. Cea mai mare densitate de glande sebacee se află pe faţă, pe umeri şi mult mai puţine pe decolteu. Cea mai caracteristică manifestare de acnee este apariţia coşurilor. Acestea sunt fie mici bubiţe roşii cu cap galben, fie puncte negre fie puncte albe. În formele grave de acnee întâlnim și noduli şi cicatrici”, a declarat medicul Mihaela Leventer.

Deşi acneea pare a fi la o primă vedere o afecţiune cu care se confruntă adolescenţii, această boală a pielii se poate manifesta mai mult sau mai puţin sever şi la adulţi.

„Acneea debutează o dată cu intrarea în pubertate, însoţeşte perioada de adolescenţă şi de cele mai multe ori se limitează o dată cu încheierea acestei perioade de viaţă. Totuşi se descriu şi forme de acnee prelungite până în perioada de adult sau chiar acnee care debutează la această vârstă. Se pare că acneea adultului se poate menţine până spre vârsta de 45 de ani”, a explicat, pentru RTV.NET, dermatologul.

În ceea ce priveşte acneea la nou-născuți, aceştia „pot avea leziuni pe faţă asemănătoare coşurilor sau chiar puncte negre sau comedoane închise. Acneea sugarului se datorează tratamentului hormonal în perioada de sarcină”.

Descoperă pe RTV.NET cele mai eficiente metode pentru a scăpa de acnee.

Cuvinte cheie: , , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.