Secretele unui ten perfect - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Secretele unui ten perfect

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Frumusețe și stil » Secretele unui ten perfect
frumusete cu bicarbonat de sodiu - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - people-2605526_1920

Cu toții visăm la o piele strălucitoare, radiantă, fără cusur, însă care sunt secretele unui ten perfect? Răspunsul este cu atât mai greu de găsit cu cât rafturile magazinelor sunt pline de produse de îngrijire a pielii, iar lista rutinelor zilnice pare să fie tot mai mare și mai diferită, în funcție de sursa ta de informare. Care ți se potrivește și cum poți afla secretele unui ten perfect pentru tine?

Știi care sunt regulile de bază: bea multă apă, dormi bine și spală-ți fața. Dar mai departe?

Folosește un produs de curățare potrivit tipului tău de ten

„Pentru tenul gras sau cu tendință acneică, un gel salicilic sau o spălare cu peroxid de benzoil funcționează excelent”, spune dr. Ava Shamban, dermatolog în Santa Monica. „Pentru pielea uscată, matură, utilizați fie un agent de curățare glicolic sau lăptos, hidratant. Pentru pielea cu pete maronii utilizați un produs de curățare alfa hidroxiacid.”

Secretele unui ten perfect: Nu folosi prea multe produse cosmetice

A folosi mai multe straturi de produse de îngrijire a pielii dintr-o dată, este o procedură marcată cu un mare nu, spune Dr. Julia Tzu, dermatolog din New York. Prea multe straturi de creme reprezintă o acțiune dură pentru tenul tău și poate avea ca efect erupții cutanate sau înfundarea porilor.

Hidratarea este importantă atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții

Cea mai potrivită perioadă pentru hidratarea pielii este imediat după ce ieși de la duș și chiar înainte de a te băga în pat, a explicat dr. Janet Prystowsky MD, un dermatolog din New York. Evită loțiunile cu parfumuri grele și asigură-te că găsești o cremă hidratantă suficient de blândă pentru utilizarea zilnică, ce nu produce iritații.

Secretele unui ten perfect: Nu-ți atinge fața!

Dr. Tzu spune că este foarte important să descoperi cum să eviți să îți atingi fața. Această acțiune nu doar răspândește bacterii și provoacă erupții – poate duce la cicatrici, la creșterea ridurilor și chiar la gripă sau alte virusuri.

Citește restul articolului pe LIFE.ro!

Data articol: 26/09/2021