Taieturi, roseata, intepaturi, miros urat, fire de par crescute pe sub piele. Cam acestea ar fi “efectele adverse” ale epilatului, indiferent de metoda pe care o alegi pentru indepartarea parului nedorit.
Iata cele mai noi sfaturi pentru a scapa de parul nedorit venite de la specialistii in cosmetica si dermatologie ai site-ului womenshealthmag.com.
Cu lama
Noile lame de ras au straturi de lubrifiant cu glicerina sau alte substante care sa inmoaie pielea si sa aiba efect antiinflamator. Metoda este indicata pentru picioare, pentru ca este rapida si “rezolva” o suprafata mai mare.
Cat rezista: o zi
Pont: Uda pielea inainte cu 7 minute inainte de epilare, pentru a se inmuia parul. Daca tii mai mult sau mai putin, pielea se umfla si nu o mai poti epila corespunzator.
Cu ceara
Epilatul cu ceara n-ar trebui sa fie un “chin”. Alege produsele mai putin lipicioase pentru ca cu cat este ceara mai lipicioasa, cu atat va fi mai mare durerea si pielea mai iritata. Sunt recomandate produsele mai “tari” care se fixeaza doar pe firul de par. Metoda este indicata pentru zona inghinala si pentru subrat, intrucat firele de par sunt mai groase si, daca se foloseste lama, cresc pe sub piele.
Cat rezista:intre 4 si 6 saptamani.
Pont: Intainte de epilare cu o saptamana, fa-ti o exfoliere, pentru ca pielea sa fie moale. Atentie, inainte de ciclul menstrual, durerea este mai intensa, asa ca te poti epila intre doua cicluri.
Citeste continuarea: 1 2
3 ZODII testate de UNIVERS în săptămâna 16-22 decembrie 2024
Faza lunii când te-ai născut. Cum se calculează și ce spune despre viața ta