Ești proaspătă mămică și ai parte doar de nopți albe? Somnul are un impact major asupra sănătății, stării de spirit, energiei și capacității tale de a funcționa normal. Este un ciclu vital care se repetă zi după zi și durează în medie aproximativ 8 ore. În această perioadă, toate sistemele corpului sunt regenerate, memoria procesează informația primită în decursul zilei, iar imunitatea crește considerabil. Dacă somnul durează mai puțin de 6 ore, atunci acest lucru se reflectă inevitabil asupra pielii.
Neglijând somnul, sacrificăm nu doar odihna, ci și frumusețea. În acest sens, mărcile mondiale lansează anual diverse produse cosmetice revoluționare, pentru îngrijirea pielii sensibile din zona ochilor https://makeup.ro/categorys/685371/, soluționând asfel problema din exterior.
Corelația dintre frumusețe și somnul calitativ:
- Colagenul este produs noaptea, ceea ce îmbunătățește fermitatea și elasticitatea pielii. Dermatologii afirmă că la fiecare oră de somn, are loc regenerarea epidermei. De exemplu, dacă vei dormi doar 5 ore pe zi, atunci în curând vei avea de două ori mai multe riduri.
- În plus, lipsa somnului deshidratează pielea, ceea ce face ridurile mai vizibile.
- Somnul nu doar produce colagen, ci și îmbunătățește fluxul de sânge către piele. O strălucire sănătoasă este rezultatul benefic al acestui proces.
Insomnia cronică poate cauza probleme grave de sănătate. Consecințele tulburărilor de somn pot fi deplorabile. Deci, cei care nu dorm în mod regulat, sau dorm prost, cresc riscul de boli cardiovasculare (hipertensiune, infarct miocardic, accident vascular cerebral), riscul de obezitate și diabet, riscul de a dezvolta imunodeficiență și riscul de a dezvolta tulburări psihice.
Consecințele insomniilor
Activitatea corpului uman, inclusiv a pielii, este supusă anumitor bioritmuri. Cu toate acestea, ritmul vieții moderne și programele neregulate ne privează tot mai mult de somn.
Drept urmare, cele mai vizibile semne ale insomnii sunt cearcăne și pungile de sub ochi. În consecință, fața capătă o nuanță plictisitoare, aproape de gri. Iar lipsa sistematică de recreeze, poate cauza o afecțiune cronică.
Nu neglija somnul, apelează la o bonă sau părinți, pentru a-ți încărca bateriile. Evită stările de anxietate, nopțile nedormite și ai grijă de sănătatea corpului tău!
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua