Curatarea tenului acasa. 5 pasi fundamentali in ingrijirea pielii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Curatarea tenului acasa. 5 pasi fundamentali in ingrijirea pielii

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Frumusețe și stil » Curatarea tenului acasa. 5 pasi fundamentali in ingrijirea pielii
Curatarea tenului acasa- sfatulparintilor.ro - pixabay_com - winters-1919143_1920

Indiferent de varsta pe care o are, oricarei femei ii place sa arate bine. Iar pentru asta, nu intotdeauna sunt necesare investitii majore, fie ca vorbim despre bani sau despre timp. Curatarea tenului acasa, spre exemplu, este un proces foarte putin costisitor.

Curatarea regulata a pielii este necesara din cauza acumularii de impuritati, fie ca vorbim despre particule de praf sau despre reziduuri de machiaj. Neinlaturate, acestea blocheaza porii, ceea ce determina aparitia punctelor negre, a cosurilor, a petelor pigmentare si, nu in ultimul rand, a ridurilor.

Te mai poate interesa: Masca pentru curatarea tenului facuta in casa. Retete de masti faciale pentru fiecare tip de ten

Cat de des trebuie curatata fata

O data pe saptamana, este necesar sa parcurgi toti cei cinci pasi de ingrijire despre care iti vom vorbi in randurile urmatoare.

In restul zilelor, insa, procesul de ingrijire a tenului este mult mai rapid, presupunand doar demachiere seara si dimineata, urmata de aplicarea unei creme intens hidratante, bogata in vitaminele A, B, C si E.

Citeste si: Cea mai buna metoda de curatare a tenului

Curatarea tenului acasa in cinci pasi

Pentru o curatare temeinica a fetei, este necesar sa treci prin toate etapele urmatoare:

1. Deschiderea porilor, proces care se realizeaza cu ajutorul aburilor.

Fierbe doi litri de apa in care adaugi doua pliculete de ceai de musetel. Da oala de pe foc si expune-ti fata la aburii care se degaja, timp de 5, maximum 10 minute. Pentru ca aburii degajati sa nu se piarda, acopera-ti capul cu un prosop.

2. Exfolierea favorizeaza indepartarea celulelor moarte.

Prin eliminarea acestora, porii vor „respira” mai usor, ceea ce va duce la regenerarea pielii. Daca optezi pentru un peeling realizat cu produse naturale, alege intre malai, zat de cafea, zahar sau sare de mare. Amesteca unul dintre aceste ingrediente cu putina miere de albine si foarte putina apa, pana obtii o consistenta cremoasa. Exfolierea trebuie facuta foarte bland, fara sa exerciti o presiune prea mare si fara sa insisti prea mult pe o zona. Indeparteaza exfoliantul cu apa calduta din abundenta.

3. Purificarea pielii cu ajutorul unei masti naturale.

Daca ai tenul gras, iti propunem masca pe baza de miere si lamaie. In timp ce lamaia este acida si indeparteaza excesul de sebum, mierea hidrateaza si calmeaza pielea inflamata. Amesteca 2 linguri de miere de albine cu 1 lingura de zeama de lamaie. Daca nu are consistenta dorita, poti adauga putina apa. Aplica aceasta masca pe fata si las-o sa actioneze aproximativ 15 minute. Dupa scurgerea timpului, indeparteaz-o cu apa calduta din abundenta.

In cazul tenului uscat, poti apela la masca din rosie si castravete. Aceasta indeparteaza eficient impuritatile de la nivelul fetei, ilumineaza  si reimprospateaza pielea. Da pe razatoare jumatate de castravete si o rosie mica. Aplica acest amestec pe fata si lasa-l sa actioneze circa 15 minute. Indeparteaza masca clatindu-ti fata cu apa calduta din abundenta.

Daca ai tenul normal, prepara-ti o masca din argila verde, o lingurita de miere si o lingurita de ulei de masline. Amesteca bine mierea cu uleiul de masline, apoi adauga treptat argila verde si amesteca pana obtii o consistenta cremoasa. Aplica masca pe fata si las-o sa actioneze circa 20 de minute. Indeparteaza-o clatindu-ti fata cu apa calduta din abundenta.

4. Inchiderea porilor este penultima etapa a procesului de curatare a tenului.

In acest scop, ai nevoie de o lotiune tonica. Iti poti prepara acasa o astfel de lotiune. Cumpara de la magazinele naturiste ceai de albastrele, sau de tei, sau de musetel si infuzeaza o lingurita din una dintre plantele alese. La infuzia de ceai adauga cinci picaturi de ulei esential de musetel. Aplica delicat lotiunea pe fata si las-o sa se usuce natural.

5. Curatarea tenului acasa se incheie cu hidratarea pielii, prin aplicarea unei creme hidratante potrivite tipului tau de ten.

In functie de momentul zilei in care faci ritualul de ingrijire a fetei, aplica o crema de zi, respectiv o crema de noapte. Alternativa naturala a cremei o reprezinta uleiul de masline si cel de avocado, untul de nuci si cel de cacao, ingrediente care asigura o hidratare optima a pielii.

Nu rata nici: Cu ce iti poti curata tenul. Cele mai eficiente metode naturale de ingrijire a pielii

Imagine de Marielou Lolilop de la Pixabay

Data articol: 16/02/2023