Ingrijirea tenului a reprezentat una dintre principalele preocupari ale femeilor din cele mai vechi timpuri. In cele ce urmeaza, vom vorbi despre cea mai buna metoda de curatare a tenului, o metoda care nu necesita investitii majore in timp sau in bani.
In zilele noastre, metodele de ingrijire a tenului au evoluat semnificativ. Dar la fel au evoluat si indatoririle noastre zilnice, astfel ca nu multe femei isi permit luxul de a calca regulat pragul cabinetelor cosmetice. Din fericire, avem la indemana o multime de metode eficiente pentru ingrijirea tenului acasa, metode in care nu este necesar sa investim prea multe resurse.
Citeste si: Cu ce iti poti curata tenul. Cele mai eficiente metode naturale de ingrijire a pielii
Rutina zilnica de ingrijire a tenului
Regula de aur de la care nu trebuie sa te abati este aceea a curatarii tenului dimineata si seara. Dimineata este necesara aceasta operatiune pentru indepartarea sebumului acumulat in pori pe timpul noptii. Pielea fetei are nevoie sa respire, iar pentru aceasta este necesara indepartarea impuritatilor acumulate in pori peste zi. Neglijarea chiar si a unei singure etape de curatare timp indelungat duce la imbatranirea prematura a tenului. Asta ca sa nu mai amintim de aparitia cosurilor sau a punctelor negre.
Stergerea fetei cu un servetel demachiant sau simpla spalare a fetei cu apa si sapun pot functiona pe termen scurt, dar nu sunt nici pe departe suficiente. O curatare corecta a fetei incepe cu spalarea acesteia cu apa si gel de curatare cu pH neutru, care este bland cu pielea.
Nu rata nici: Ghid complet de frumusete si ingrijire cand e vreme rece
O data pe saptamana, este bine sa apelezi si la un gomaj usor, care indeparteaza celulele moarte.
Se poate realiza fie cu geluri abrazive, fie in mod natural, cu zat de cafea sau malai. Atentie! Daca optezi pentru gomajul cu zat sau malai este necesar sa executi un masaj foarte usor al fetei. O presiune prea puternica in timpul masajului facial poate duce la iritarea fetei. Aplica, apoi, o crema hidratanta de zi, respectiv de noapte. Sau, daca preferi, inlocuieste crema din comert cu uleiuri naturale. Cel mai potrivit oricarui tip de ten este uleiul de cocos.
Sa vorbim, in randurile urmatoare, despre cea mai buna metoda de curatare a tenului in functie de tipul acestuia.
Te mai poate interesa: Senzatie de ten incarcat? Aveti nevoie de o curatare in profunzime!
Cea mai buna metoda de curatare a tenului gras
Daca ai un ten gras, trebuie sa stii ca medicii dermatologi recomanda curatarea acestuia, dimineata si seara, cu un produs partial hidratant. Laptele demachiant pe baza de castravete, de ulei de migdale, de ulei de masline sau de ulei de avocado este foarte bine tolerat de tenul cu tendinta de ingrasare. Dupa curatarea cu acest lapte demachiant, este necesar sa clatesti fata cu apa din abundenta.
In cazul in care tenul este extrem de gras, poti apela la lotiuni astringente.
Cea mai buna metoda de curatare a tenului uscat
Tenul uscat are nevoie de curatare cu un gel hidratant sau cu o crema hidratanta care contine emolienti. Rolul acestora este acela de a lasa pielea fina si hidratata. Dupa utilizarea gelului hidratant, surplusul trebuie indepartat cu o discheta demachianta uscata.
Cea mai buna metoda de curatare a tenului mixt
Cea mai buna metoda de curatare a tenului mixt este cu lapte demachiant fie pe baza de castravete, fie pe baza de ulei de migdale, de ulei de masline sau de ulei de avocado. Dupa curatarea tenului dimineata si seara cu acest produs, spala-ti fata cu apa din abundenta. Nu este necesar sa mai folosesti si sapun. Dupa spalare, aplica o crema hidratanta de zi, respectiv de noapte.
Daca ai un ten cu probleme, afectat de acnee, de puncte negre, de eczeme sau iritatii, nu apela la aceste metode fara sa ceri sfatul medicului dermatolog.
Nu rata nici: 7 moduri suprinzatoare sa previi aparitia ridurilor. Punctele 3 si 6 te vor lua prin surprindere
Imagine de Gundula Vogel de la Pixabay
Aceste DOUĂ ZODII respiră UȘURATE după ULTIMA SuperLună plină până în octombrie 2025
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025