5 lucruri pe care nu le stii despre femei - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 lucruri pe care nu le stii despre femei

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Frumusețe și stil » 5 lucruri pe care nu le stii despre femei

Despre femei se spune ca sunt un etern mister. Afirmatia este cat se poate de adevarata, mai ales ca cercetatorii inca descopera multe lucruri noi despre urmasele Evei.

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Iata 5 lucruri pe care, cel mai probabil, nu le stii despre femei.

 

1. Obsesia femeilor cu cizmele de culoarea caramelului este genetica

 Gena care permite oamenilor sa perceapa culoare rosie poate fi gasita doar in cromozomul X si de aceea, in general, barbatilor le este data abilitatea de a distinge intre rosu si verde. Insa cercetatorii au descoperit, recent, ca o combinatie intre o gena normala a cromozomului X si o gena mutanta, care se intalneste la aproximativ 40% dintre femei creste abilitatea acestora de a distinge o gama mai mare de culori in gama rosu-portocaliu.

 

 

2. Femeile sunt construite pentru a plange

Femeile plang in medie de 5,3 ori pe luna; barbatii de 1,4 ori pe luna. Potrivit cercetarilor exista anumiti factori biologici care determina femeile sa izbucneasca in lacrimi. La nivel celular, glandele care au legatura cu plansul sunt diferite, din punct de vedere anatomic, de ale barbatilor (sunt mai mari). Tocmai de aceea femeilor li se umezesc ochii mult mai usor. De asemenea, hormonul prolactina, care are un rol in lactatie, regleaza si dezvoltarea acestor glande si ajuta la productia de lacrimi. Pana la 18 ani nivelul prolactinei din organism este cu 50-60% mai mare decat in corpul barbatilor.

 

 

3. Au un nas „pretentios”

Niciunul dintre sexe nu poate pretinde ca are un simt al mirosului mai bine dezvoltat insa femeile au abilitatea de a invata sa detecteze o anumita aroma. Potrivit unui studiu realizat de catre Monell Chemical Senses Center in Philadelphia femeile care in copilarie aveau un simt olfactiv subdezvoltat, dupa o expunere de o luna la un anume miros, au putut sa-l detecteze la o concentratie de 1/1000.

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 30/11/2016