La 51 de ani, Jennifer Lopez are o silueta dupa care pana si adolescentele tanjesc. E drept, dispune de un antrenor personal care-i intocmeste planul alimentar, dar si de o disciplina de fier. Dieta Jennifer Lopez a fost dezvaluita, cu ceva vreme in urma, de antrenoarea ei, Tracy Anderson, si se bazeaza pe legume si alimente neprocesate.
„Toate alimentele pe care le consuma sunt organice, iar dieta este foarte atent gandita. In dieta ei, exista un echilibru intre proteine de calitate si alimente bogate in nutrienti”, a dezvaluit Anderson pentru revista People.
Abateri cu masura
Artista este adepta unui stil de viata echilibrat. In cea mai mare parte a timpului, respecta cu strictete regulile alimentare carora le este fidela de ani de zile. Insa nu ezita sa aiba unele abateri de la acestea de sarbatori sau atunci cand merge in vacanta.
„De-a lungul anilor am aflat importanta unei diete sanatoase, insa mananc si unele alimente pe care le iubesc, dar cu masura. Nu ma privez [] Suntem cu toti oameni. Nu cred ca trebuie sa te invinovatesti daca ai mancat o briosa sau niste chipsuri”, declara J Lo intr-un interviu.
Nu se abate, insa, de la stilul alimentar atunci cand iese in oras cu prietenii sau cu familia. Si o face des, fiind o persoana careia ii place mult sa socializeze, dupa cum ea insasi declara: „Sunt o persoana foarte sociala si ador sa petrec timp cu prietenii si cu familia mea, asa ca, atunci cand iesim sa mancam, incerc sa fac alegeri sanatoase. Majoritatea restaurantelor ofera mancaruri sanatoase, asa ca aleg alimentele care se potrivesc stilului meu de viata. Atunci cand ies in oras, optez pentru o salata sau pentru peste cu legume. Si beau multa apa pe tot parcursul mesei”, spune artista.
Dieta Jennifer Lopez, reguli de baza
Regula de baza a stilului sau alimentar o constituie consumul de proteine de calitate. Astfel, din meniul ei zilnic nu lipsesc albusurile de ou, pieptul de pui, carnea de curcan si de vita sau pestele. Pe langa acestea, artista consuma zilnic o mana de nuci, alimente bogate in grasimi sanatoase.
Consumul de legume este, de asemenea, privilegiat de artista. Dieta Jennifer Lopez presupune consumul mai cu seama al legumelor cu frunze. Salata kale, broccoli, ardeii, dovleceii isi fac adesea loc in meniul vedetei. A exclus, insa, morcovii din cauza continutului mai ridicat de zahar. Tot din acest motiv, nici porumbul nu-si gaseste loc aproape niciodata in meniul artistei.
Din dieta Jennifer Lopez nu lipsesc carbohidratii complecsi. Dintre alimentele care contin aceasta categorie de nutrienti, artista prefera cartofii dulci, orezul brun, quinoa, painea cu orez si fulgii de ovaz.
De asemenea, J Lo isi asigura un nivel optim de hidratare pe parcursul zilei, astfel incat nu bea in nicio zi mai putin de sapte pahare de apa. Nu se atinge, insa, niciodata de alcool si de cafea.
Silueta artistei se datoreaza nu doar alimentatiei exemplare, dar si antrenamentelor – trei -patru pe saptamana, si celor sapte ore de somn esentiale pentru a se mentine in forma.
Cum arata meniul lui J Lo
O zi obisnuita din viata artistei de origine latino-americana arata astfel din punct de vedere alimentar: isi incepe ziua cu un shake proteic, la pranz mananca salate cu multe legume si somon, iar seara opteaza pentru un mix de cereale, cel mai adesea quinoa, combinat cu proteine slabe. Gustarile dintre mese sunt formate din fructe si legume.
Uneori, insa, cedeaza deserturilor, placerile ei vinovate fiind inghetata si prajiturile cu ciocolata.
Imagine de cattalin de la Pixabay