Retete cu linte si naut
Pe parcursul acestei diete, vei consuma, in principal, trei feluri de mancare pe baza de naut si linte. Iata, mai jos, retele acestora:
Omleta cu linte sau naut se prepara in felul urmator:
Fierbe lintea sau nautul, scurge-le, apoi trage-le prin putin unt si adauga doua oua batute spuma, sare si piper. In cazul nautului, poti apela la cel din comert, gata fiert. Daca, insa, preferi varianta nautului fiert in casa, acesta trebuie lasat toata noaptea la inmuiat. Dimineata, il speli in trei ape si il pui la scurs. Il fierbi pana cand boabele devin moi si sfaramicioase.
Supa se prepara astfel:
1 lingura de linte sau de naut, 1 morcov, 2 cartofi medii, 1 telina, 1 ceapa rosie, 2 cesti de bulion, 1 lingura de smantana, sare si piper dupa gust. Fierbi legumele, dupa care le pasezi, adaugi bulionul si smantana, apoi condimentezi. In cazul nautului, ai cele doua variante mentionate la reteta de omleta: fie folosesti naut gata fiert din comert, caz in care fierbi doar restul legumelor si le pasezi impreuna, fie il lasi de seara la inmuiat, iar dimineata il scurgi si il fierbi, iar separat fierbi celelalte legume. Apoi le pasezi impreuna, adaugi bulionul si smantana si condimentezi.
Humusul din linte il prepari astfel:
Speli 1 cana de linte rosie sub jet de apa si o pui la foc mediu. Dupa ce a fiert, o scurgi si o pui in blender alaturi de 1 lingurita pasta de susan (tahini), 2-3 linguri ulei de masline, 2-3 catei de usturoi si zeama de la o lamaie. Pasezi bine, iar la final adaugi sare si piper dupa gust.
Aceeasi reteta de humus este valabila si in cazul celui de naut, cu precizarea mentionata anterior potrivita careia, in cazul in care optezi pentru nautul fiert in casa, acesta va trebui sa stea o noapte la inmuiat.
Imagine de yilmazfatih de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2