Shop
Ultimele 100 de articole

Cum sa bei apa ca sa slabesti

01 iulie 2017, , Vizualizări: 397
apa - sfatulparinitlor.ro - pixabay_com - glass-1206584_1920
Sa bei suficienta apa nu va avea beneficii doar asupra starii tale de sanatate in ansamblu, dar te poate ajuta si sa scapi de kilogramele nedorite. Parcurge articolul de mai jos pentru a vedea cum ar trebui sa consumi apa eficient, astfel incât sa ai rezultate vizibile in procesul de slabire. Desigur, inainte de a decide sa urmezi si o dieta, consulta-te cu un specialist.
De ce apa te poate ajuta sa slabesti
Specialistii explica faptul ca apa ne poata ajuta in procesul de slabire in doua moduri. Pe de o parte, apa iti va umple stomacul si de aceea vei mânca mai putin. Spre exemplu, un studiu efectuat in anul 2010 pe un grup de persoane supraponderale si obeze a aratat ca acelea care au baut apa inainte de mesele principale au mâncat mai putin decât acelea care nu au baut, ajungând sa aiba un aport mai scazut de calorii (cu pâna la 225).
De cealalta parte, apa ne va stimula metabolismul. De pilda, s-a constatat ca 2 pahare mari de apa pot accelera metabolismul cu pâna la 30%, timp de 30-40 minute. Acest fenomen are loc intrucât corpul nostru va incalzi de fapt apa ingerata. Autorii studiului respectiv spun ca 2 l de apa pe zi ne pot ajuta sa ardem cel putin 100 de calorii.
In privinta cantitatii de apa pe care ar trebui sa o bem intr-o zi, astfel incât sa putem si sa slabim, parerile sunt variabile. Cu toate acestea, majoritatea specialistilor considera ca doua cani de apa inainte de mese sunt binevenite. In general, se spune ca avem nevoie de 4 cani de apa pentru fiecare kilogram. De exemplu, o persoana care are 80 de kg ar trebui sa bea aproximativ 14 cani de apa pe zi.
De cele mai multe ori insa, specialistii cred ca o cantitate optima de apa, care sa te ajute nu numai in procesul de slabire, ci si pentru ca organismul sa-ti functioneze optim (evitând deshidratarea, asigurându-ti raspândirea nutrientilor in corp, mentinându-ti pielea si muschii intr-o stare buna etc.), tine de factori precum: vârsta, cât de activa esti, ce manânci, la ce temperaturi iti supui corpul zi de zi, ce probleme de sanatate ai, ce medicamente iei.
Iata de ce este preferabil sa discuti cu un medic inainte sa te apuci sa-ti cresti aportul de apa in scopul de a slabi. Numai acesta te va sfatui cum sa procedezi, nu numai pentru a scapa de kilogramele in plus, ci si pentru a evita aparitia unor probleme de sanatate.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu