Ce trebuie sa stii despre dieta Dukan - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Ce trebuie sa stii despre dieta Dukan

Dieta Dukan – faza 2– croaziera

In aceasta faza este nevoie sa alternati doua regimuri si anume: unul cu proteine si celalalt cu legume si proteine. Este de recomandat sa alternati aceste doua regimuri din 5 in 5 zile. Daca totusi isi doresc sa slabeasca mai mult, alterneaza o zi cu o zi ceea ce nu e tocmai recomandat.

Retete ale dietei Dukan pentru aceasta faza: rosii, castraveti, ridichi, spanac, sparanghel, praz, fasole verde, varza, ciuperci, telina, andive, vinete, dovleci si ardei, toate consumandu-se crude sau pe gratar dar fara pic de ulei.

 

 

Dieta Dukan- faza 3- consolidarea

In momentul in care s-a ajuns la aceasta etapa, in mod clar, s-a slabit exact cat ati avut nevoie. Acum este momentul sa integrati in alimentatia dumneavoastra zilnica, alimentele dorite, de care v-ati ferit cateva zile, insa fara a va ingrasa la loc. Durata etapei este pentru fiecare kilogram pierdut, 10 zile, dar trebuie neaparat impartit timpul in doua etape.

Meniurile dietei Dukan se bazeaza in mare parte pe alimente naturale, pe legume, excluzand fructele si din aceasta cauza, pentru multi a venit ca un sprijin, daca aveau o alimentatie dezechilibrata sau un stil de viata nu tocmai organizat.

Insa, dezavantajele sunt numeroase, prezentand un risc ridicat asupra sanatatii, cu precadere consecinte asupra rinichilor, ficatului sau articulatiilor si astfel, dupa scaderea in greutate, multi merg la medicul specialist cu dureri in zonele mentionate si nu numai deoarece fiind o dieta hiperproteica, nu prea este recomandata de acestia. Nu se recomanda persoanelor gravide, celor suferinde de diabet si diverse afectiuni ale rinichilor si multi sunt cei care nu se stiu a suferi de acestea si tin aceasta dieta fara a merge inainte si a cere sfatul unui nutritionist iar efectele actiunilor lor, pe orbeste, nu intarzie sa apara.

 

Sursa: YVE-media

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: 19/05/2015