Ca sa dai un raspuns relevant, gandeste-te la cateva situatii in care ai fost de-a lungul timpului si analizeaza cum te-ai simtit.
Iata 3 provocari:
1. Ai considerat ca meriti o marire de salariu. Ai indraznit s-o ceri?
La ce te-ai gandit inainte sa bati la usa? Cat de convins/a ai fost ca vei avea succes? Cate sanse ti-ai dat si de cate ori ti-a venit sa te intorci din drum?
Majoritatea oamenilor se compara cu altii inainte de a face ceva benefic pentru ei. Sa luam drept exemplu marirea de salariu. De obicei iti vine in minte ca alti colegi muncesc mai multe ore/ zi, altii sunt mai destepti, altii au mai multa experienta, deci sunt mai priceputi, altii se inteleg mai bine cu seful, deci sunt mai bine vazuti. Si atunci, tie nu-ti mai dai nici o sansa, cumva focusul tau s-a mutat la altii, la calitatile si competentele lor si bineinteles ai uitat ca tu, asa cum crezi tu ca esti, ai multe calitati, pe unele inca nici nu le-ai descoperit. Si uite asa, fuge de langa tine sansa, care uneori este sansa vietii tale.
2. Partenerul de viata te duce la petrecerea firmei lui, unde intalnesti oameni total necunoscuti
Te intrebi cumva “ Ce caut eu aici?” De ce am acceptat sa vin?”, “Oare cum se va desfasura evenimentul?”
Totul poate parea oarecum in regula, pana la momentul in care partenerul merge sa salute pe unii, pe altii si te lasa singur/a. Daca se intampla ca nimeni sa nu vina la tine si sa inceapa o conversatie de curtoazei, soarta iti este sa te plictisesti, sa te enervezi si evident sa-ti strici toata seara si pe-a ta si pe-a partenerului. Dar ce poate fi atat de ingrozitor la a merge sa discuti cu oameni necunoscuti, initiind tu conversatia? Acest fel de a te purta tine de o stima crescuta de sine si de o lipsa de inhibitii, care nu au neaparat legatura cu temperamental. Ne-am obisnuit sa credem, tot ca o protectie, ca doar sangvinicii si colericii au harul de a fi sufletul petrecerii, dar lucrurile nu stau deloc asa.
Citeste continuarea: 1 2