Persoanele care vad partea plina a paharului se pot autohipnotiza pentru a depasi provocarile.
Potrivit psihologilor, gandirea pozitiva legata de obtinerea unui lucru te poate ajuta sa obtii ceea ce doresti. Simpla anticipare a unui lucru bun poate accelereaza circuite ascunse in creier care te conduc spre ceea ce doresti.
Gandirea la un rezultat pozitiv planteaza „o sugestie” in minte in acelasi mod precum un hipnotizator.
Doi psihologi de la Universitatea Victoria din Noua Zeelanda au scris: „Odata ce anticipam ca un anumit rezultat va fi obtinut, urmatoarele ganduri si comportamente ne vor ajuta ca lucrurile sa se intample asa cum vrem noi”.
Lucrurile nu se intampla ca prin minune, insa oamenii de stiinta sustin ca efectele sugestiei sunt mai puternice decat cred oamenii si pot schimba obiceiuri si chiar si rezultate.
Gandirea pozitiva planteaza o sugestie puternica in minte
Daca un timid se asteapta ca un pahar de vin sa-l ajute sa se relaxeze la o petrecere, se va simti, probabil, mai putin inhibat, va aborda cu usurinta oamenii si se va implica in mai multe conversatii in seara respectiva.
Desi el, va crede ca toate acestea se datoreaza vinului de fapt asteptarile lui despre cum vinul il va ajuta sunt cheia.
Psihologii Maryanne Garry si Robert Michael de la Universitatea Victoria din Noua Zeelanda impreuna cu profesorul de la Harvard, Irving Kirsch au studiat impreuna efectele sugestiei.
„Odata ce anticipam ca un anumite rezultat va fi obtinut, urmatoarele ganduri si comportamente ne vor ajuta ca lucrurile sa se intample asa cum vrem noi”.
Dr Gary sustine: „Am descoperit ca efectele sugestiei sunt mai profunde si, adesea, mai surprinzatoare decat cred de obicei oamenii”.
Multe studii au aratat ca sugestia deliberata poate influenta modul in care oamenii isi fac treaba, ce produse prefera sau chiar modul in care raspund la medicamente – efectul placebo.
Sugestia este mai puternica decat se credea
In opinia Doctorului Gary motivul pentru acest lucru depinde de „raspunsul anticipatiei”, adica modul in care anticipam raspunsurile in diverse situatii.
Anticipatiile duc la raspunsuri automate care pot conduce la rezultatul pe care il asteptam.
Si sugestiile neintetionate pot avea acelasi efect. „Simpla observare a oamenilor sau mai bine spus, daca ii faci sa se simta speciali poate fi sugestiv”, a punctat Dr Garry.
Echipa sustine ca sugestiile neintentionate au implicatii importante pentru analizele academice.
Dr Garry: „In comunitatea stiintifica trebuie sa fim constienti si sa controlam sugestiile pe care le transmitem subiectilor”.
Autorii spun ca nu este inca clar unde se afla granita dintre sugestie si minciuni reale. „Daca un tratament <real> si o <sugestie> produc un efect similar care sunt diferentele dintre ele? Daca am putea folosi mai bine puterea sugestiei, am putea imbunatati vietile oamenilor”, spune dr. Garry.
Sursa: mindpowernews.com
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua