Shop
Ultimele 100 de articole

Oamenii de langa noi care au al saselea simt! Vezi daca esti unul din ei

07 martie 2016, , Vizualizări: 602
al saselea simt

Oamenii care se confrunta cu anxietatea poseda un al saselea simt cand vine vorba de amenintari. Cercetatorii francezi au observat ca oamenii anxiosi proceseaza amenintarile folosind o regiune a creierului diferita de cea care se activeaza la semenii lor mai relaxati, scrie FastCoExist. In timp ce persoanele cu niveluri scazute de anxietate proceseaza in mod normal pericolul in circuitele cerebrale folosite pentru recunoasterea fetelor, cele care sunt mai nelinistite le proceseaza in regiunea creierului responsabila pentru actiune.

Asta inseamna ca acestea din urma sunt inzestrate cu un al saselea simt cand vine vorba de amenintari, anexietatea oferindu-le astfe un avantaj evolutiv, dar si o sensibilitate prea mare pentru vremurile in care traim.

Detectarea eficienta a semnalelor negative din mediul inconjurator si reactia la ele sunt esentiale pentru supravietuire, scriu autorii studiului. In situatiile sociale, aceste semnale sunt adesea ambigue si implica grade diferite de amenintare pentru obsevatori, recunoasterea lor fiind bazata pe indicii contextuale, cum ar fi directia privirii atunci cand este evaluata afisarea faciala a emotiilor.

Cercetatorii francezi au analizat reactiile participantilor la studiu la oameni speriati sau furiosi. Au observat cum raspund ei la directia privirii acestor persoane cuplata cu emotiile afisate pe fetele lor, mai ales in combinatiile „furie cu privire directa si teama cu ferirea privirii”, reactiile fiind evaluate prin masurarea activitatii cerebrale.

Citeste continuarea pe CAPLIMPEDE.RO.

Cuvinte cheie:

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu