De ce se roaga oamenii? Are rugaciunea vreo putere de vindecare? Cine ne asculta rugaciunile? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

De ce se roaga oamenii? Are rugaciunea vreo putere de vindecare? Cine ne asculta rugaciunile?

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » De ce se roaga oamenii? Are rugaciunea vreo putere de vindecare? Cine ne asculta rugaciunile?
De ce se roaga oamenii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - man-1868418_1920

Oamenii de stiinta au venit cu raspunsuri neasteptate la astfel de intrebari! Este o trasatura comuna si durabila a fiintelor umane sa se roage in diferite ocazii. Aceasta include momentele de criza, sarbatorile si ritualurile.

Milioane de oameni se roaga regulat unei puteri superioare numite Dumnezeu, care difera conform cu cultura, religia si regiunea. Rugaciunea este cel mai comun mod de a comunica cu o putere mai mare. Crestinismul, iudaismul, islamul si hinduismul isi manifesta credinta si puterea de vindecare prin rugaciune. Mai multe natiuni si culturi cred, de asemenea, ca rugaciunea serveste ca o forma alternativa de medicina. In plus, studiile stiintifice au aratat ca rugaciunea poate proteja oamenii de boala. Mai mult, daca o persoana bolnava se roaga sau altii se roaga pentru ei, aceasta ii ajuta sa se refaca rapid si intr-un mod mult mai sanatos.

Puterea vindecatoare a rugaciunii aprobata stiintific

Numerosi oameni au experimentat puterile rugaciunii pe pielea lor. Rugaciunea actioneaza ca o terapie extrem de eficienta. Credinta umana este asociata in mod complex cu rugaciunea, in principal din cauza faptului ca practica rugaciunii este cel mai intim mod de a comunica cu Dumnezeu.

Drept urmare, un numar tot mai mare de cercetari medicale in universitati si institutii medicale de top din intreaga lume si-au exprimat o convingere feram ca rugaciune poate initia procesul de vindecare. Acest lucru se datoreaza fericirii si credintei interioare stimulate de actul rugaciunii.

Mai mult, puterea vindecatoare a rugaciunii a fost dovedita de-a lungul timpului.

Beneficiile medicale ale rugaciunii sunt coplesitoare si evidente in ceea ce priveste bunastarea fizica, psihologica, medicala si sociala. Multe studii de cercetare au descoperit impacturile pozitive ale rugaciunii, inclusiv imbunatatirea sistemului nostru imunitar, precum si reducerea stresului, anxietatii si depresiei.

S-a descoperit ca rugaciunile stabilizeaza tensiunea arteriala, reducand sansele de boli mintale si ale functiilor cardiovasculare. Se spune ca oamenii care frecventeaza in mod regulat biserica tind sa traiasca cu sapte ani mai mult decat o persoana care nu o face.

Citeste si: Rugaciuni de Schimbarea la fata. Ce sa spui ca sa ti se implineasca dorintele!

Definirea Rugaciunii

Actul de a te ruga este purtarea unei conversatii cu puterea superioara. Ajuta oamenii sa dezvolte o relatie mai puternica si mai stransa cu Dumnezeu. Oamenii gasesc ocazia divina de a imbratisa o viata dreapta si de a se pocai de greselile din trecut. Rugaciunea ne da speranta si ne sfinteste viata in circumstante dificile. In ciuda suspiciunilor asupra puterilor vindecatoare, rugaciunea vine ca unul dintre cele mai mari privilegii acordate omenirii de toate religiile.

Explicarea procesului de vindecare prin rugaciune

Pentru oamenii cu credinta, Dumnezeu este invizibil, dar omniprezent. El poate fi invocat numai prin mijloacele de rugaciune care aduc usurare durerii si deznadejdii. Rugaciunea faciliteaza adesea oamenilor abordarea celor mai profunde temeri, vulnerabilitatii si boli.

Multi oameni gasesc speranta si curaj pentru a schimba lumea rugandu-se. In ciuda progreselor tehnologice, exista nenumarate lucruri care sunt inca dincolo de controlul si intelegerea umana.

Acestea pot fi cuprinse prin rugaciuni. Oamenii se roaga de obicei in liniste si singuratate, acestea aducand liniste sufleteasca. Acest lucru duce la reducerea metabolismului, ritmul cardiac mai calm si tensiunea arteriala stabila. Respiratia noastra devine regulata si creste nivelul de dopamina care creeaza o stare de incantare si bunastare. Prin urmare, stiinta sugereaza ca o viata lunga poate fi realizata prin rugaciune si meditatie timp de 15 minute in fiecare zi. Neuroimagistica a confirmat cresterea memoriei si eficacitatea cognitiva ca rezultat al functionarii imbunatatite a lobilor frontali.

Citeste si: Top 12 cele mai frumoase rugaciuni

Concluzii

Dovezile stiintifice demonstreaza ca rugaciunea este extrem de eficienta pentru vindecarea biologica si bunastarea. Rugaciunea poate vindeca definitiv leziunile fizice si emotionale fara medicamente moderne. Statisticile arata puterea pozitiva a rugaciunii asupra hipertensiunii arteriale, atacurilor de cord, afectiunilor mentale si durerilor de cap. Rugaciunea umana a demonstrat ca ajuta la dobandirea puterii, curajului si increderii pentru a face fata provocarilor majore. Odata ce ne deschidem inimile si mintea, permitand trezirea spirituala prin rugaciune, ne putem simti imputerniciti si vindecati.

Imagine de Pexels de la Pixabay

Cuvinte cheie:
Data articol: 03/08/2021