Barbara Fredrickson, profesor de psihologie la Universitatea din Carolina de Nord, a testat impactul emotiilor pozitive asupra creierului prin intermediul unui mic experiment. Ea si-a impartit subiectii in cinci grupuri, apoi le-a pus sa urmareasca videoclipuri diferite.
Participantii din primele doua grupuri au privit videoclipuri ce generau emotii pozitive. Primul grup a privit imagini care dadeau un sentiment de bucurie. Grupul 2 a privit imagini ce dadeau un sentiment de multumire/satisfactie.
Grupul trei a fost cel de control. Oamenii de aici au fost expusi la imagini neutre care nu produceau niciun fel de emotii.
Ultimelor doua grupuri li s-au aratat videoclipuri ce generau emotii negative. Membrii grupului patru au privit filmulete ce generau sentimente de teama, iar grupul 5 a fost expus la imagini ce creau sentimente de furie.
Apoi, fiecare participant a fost rugat sa se imagineze intr-o zituatie similara in care s-ar lasa cuprins de acele sentimente si apoi sa scrie pe o foaie de hartie ce ar face. Fiecarui subiect i s-a inmanat o foaie de hartie care incepea cu: „Mi-ar place sa…”
Participantii expusi la sentimentele de teama si furie au scris cele mai scurte raspunsuri. In schimb, persoanele din primele doua grupuri au descris un numar mai mare de actiuni pe care le-ar demara, chiar mai multe si decat cei din grupul 3.
Cu alte cuvinte, cand experimentezi emotii pozitive precum bucurie, dragoste, satisfactie vei vedea ca ai la dispozitie mai multe posibilitati. Ceea ce inseamna ca emotiile pozitive iti largesc perspectivele si iti deschid mintea la mai multe optiuni.
Insa acesta a fost doar inceputul. Adevaratul impact al gandiri pozitive…
Citeste continuarea: 1 2
Aceste DOUĂ ZODII respiră UȘURATE după ULTIMA SuperLună plină până în octombrie 2025
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025