Ceea ce-i separa pe oamenii bogati de oamenii de rand nu are legatura cu actiunile lor, ci cu modul in care gandesc miliardarii lumii. Steve Siebold a intervievat de-a lungului anilor miliardarii din intreaga lumea, iar descoperirile sale au fost sintetizate in volumul „Cum gandesc oamenii bogati”.
Cartea, asa cum o descrie autorul, „este de o brutala onestitate care ii va soca pe unii si inspira pe altii”. In ea, Siebold atinge totul: de la credinta legata de sursa tuturor relelor pana la ce influenteaza pietele financiare sau ce ar trebui sa-si invete copiii pentru ca acestia sa aiba succes financiar mai tarziu. Mai jos sunt descrise modurile de gandire ale bogatilor lumii si pe care le poti aplica si in viata ta.
Oamenii bogati cred ca saracia este sursa tuturor relelor
… in vreme ce oamenii obisnuiti cred ca banul este ochiul dracului. Potrivit lui Siebold, in comunitatile sarace, oamenii se tem sa devina bogati.
„O persoana obisnuita a fost invatata sa creada ca bogatii sunt norocosi sau lipsiti de onestitate. Este adevarat ca banii nu-ti garanteaza fericirea, insa la fel de adevarat este ca iti fac viata mai usoara si mai placuta”.
Oamenii bogati cred ca egoismul este o virtute
… in timp ce oamenii obisnuiti il cred un defect de caracter.
„Oamenii bogati incearca sa faca totul pentru a fi fericiti. Ei nu incearca sa se prefaca ca salveaza lumea”, sustine Siebold in Business Insider.
Problema este ca oamenii din clasa mijlocie considera egoismul drept ceva negativ si din aceasta cauza raman saraci. „Daca nu ai grija de tine nu esti in pozitia de a salva pe nimeni. Nu poti da ceea ce nu ai”.
Citeste si: Cand nu e bine sa dai bani. Cele mai cunoscute superstitii legate de atragerea banilor
Oamenii bogati au o mentalitate a actiunii
… in vreme ce oamenii saraci o metalitate a loteriei.
„In vreme ce masele asteapta sa fie inspirate si sa aleaga numerele castigatoare si se roaga pentru prosperitate, bogatii rezolva probleme”, scrie Siebold.
„Eroul (cei mai multi dintre oameni) asteapta ajutor din partea lui Dumnezeu, a guvernului, a sefului sau a partenerului de viata. In acest fel gandesc oamenii simpli si astfel isi traiesc viata fara sa-si dea seama ca timpul trece in vreme ce ei asteapta o minune”.