De multe ori, oamenii isi pun singuri piedici. Renunta chiar inainte de a porni un lucru din teama, din comoditate sau pentru ca nu stiu pe ce drum sa mearga.
Iata 4 minciuni pe care ti le spui zilnic si la care ar trebui sa renunti.
Nu stiu ce sa fac
Multe persoane isi consuma timpul si energia ingrijorandu-se in legatura cu atingerea unui scop – ajungand la un moment dat in punctul in care renunta inainte chiar de a incepe sa faca ceva. Ar fi mai bine sa gandeasca „Stiu ceea ce vrea sa fiu” sau „Sunt pe cale sa obtin ceea ce vreau”.
Bineinteles ca nu stii ce sa faci, creierul uman este prea mic pentru a avea absolut toate raspunsurile. Insa cand este vorba de indeplinit obiective este important sa le reduci la rezultatul final (vreau sa fiu scriitor, sa traiesc un an peste granita, sa castig 1000 euro pe luna etc). La fel se intampla si in cazul GPS -ului: nu stii cum vei ajunge la destinatie, cunosti doar locul in care vrei sa ajungi. Aplica aceeasi regula si in cazul obiectivelor si vei fi uimit sa vezi cum Universul te va ajuta sa obtii ceea ce vrei: sub forma unei inspiratii, a increderii de care ai nevoie pentru a face anumiti pasi sau a aparitiei unor noi oameni in viata ta chiar atunci cand ai nevoie de ei.
Citeste si: Top 16 minciuni pe care parintii le spun copiilor lor
Nu sunt pregatit
Recunoaste, esti vreodata pregatit pentru o schimbare mare? Iar schimbarile nu vin niciodata cand ramai in zona de confort. Cele mai multe ezitari vin din teama de a fi criticati, respinsi sau judecati. Ceea ce nu inteleg multi oameni este ca ramanand in zona de confort potentialul lor ramane neexploatat.
Schimba „Nu sunt pregatit” cu „Voi face primul pas”. Chiar daca va fi doar un pas mic vei observa cu uimire ca esti gata sa faci inca unul indiferent ca esti speriat sau nu. Pana la urma increderea se contruieste asemeni unui muschi, cu cat il exersezi mai mult cu atat se dezvolta mai bine.
Nu ar trebui sa-mi fie teama niciodata
Lipsa fricii este doar un mitLa fel precum „Infrange-ti teama” sau „depaseste-ti limitele” sunt afirmatii lipsite de realism. Mai bine iti spui ca iti constientizezi teama, iar apoi o vei depasi. Pana la urma frica nu este doar naturala si inevitabila, ci si folositoare. Atunci cand o analizezi cu atentie, vei descoperi ce o declansaza si astfel, vei putea sa o controlezi. Cu acest tip de intelegere si claritate vei putea sa te concentrezi pe sentimente mai productive, precum entuziasmul si curajul.
Nu rata nici: 5 minciuni care te tin intr-o relatie de cuplu toxica
Nu sunt inteligent/talentat/aratos precum…
Compararea cu ceilalti creeaza animozitate, resentiment, gelozie si competitie si toate se adauga la sentimentul inconstient ca tie iti lipseste ceva. Acest lucru te va trage in jos si vei avea o multime de suferit. Sa stii insa ca o multime de oameni se indoiesc de ei insisi. O afirmatie mai buna este „Imi onorez talentele”. Este important sa crezi ca ai un scop si ca toti oamenii au venit pe Pamant pentru a-i servi pe ceilalti. Iar una din modalitatile de a face asta este sa-ti descoperi propriile calitati. Nu uita, lumea intreaga are nevoie de maretia ta.
Sursa: Positivemed.com
Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?