Ai observat ca trucurile folosite la curatarea unui tip de podea nu se potrivesc la alt tip, oricat de mult te-ai stradui? Sfaturile de mai jos te vor ajuta sa aplici tactici diferite, in functie de tipul de suprafata pe care vrei sa il cureti.
- Cum sa cureti podeaua laminata
Suprafetele laminate (fie ca sunt din lemn, fie ca sunt din piatra) au nevoie de o ingrijire speciala. Totusi, putine lucruri le pot strica. Ele au fost create special pentru a lasa impresia de “nou” mai multa vreme. Pentru a le curata, este nevoie de o matura sau aspirator. Atentie, aspiratorul ar trebui sa nu fie setat pe modul “covor”, adica peria sa fie ridicata. Evita utilizarea in exces apei, intrucat aceasta se poate infiltra pe sub placi, ceea ce duce la stricarea pardoselii. Nu lustrui suprafetele laminate, instrucat le poti distruge.
- Cum sa cureti podeaua din parchet din lemn
Podeaua din parchet din lemn are doua finisaje: poliuretan sau ceara. Pentru a le curata ai nevoie de ustensile cu microfibra care sa nu zgarie suprafata si care sa absoarba rapid excesul de apa. Daca ai parchet in bucatarie, curata-l o data pe saptamana, iar in camerele mai putin uzitate, o data pe luna. Utilizeaza un detergent special pentru parchet, cu pH neutru.
Cel mai simplu este, insa, sa cureti suprafetele din parchet cu foarte putina apa; un mod revolutionar il reprezinta Setul de curatenie cu cu mop rotativ plat Leifheit Clean Twist System, care are un sistem de stoarcere revolutionar,astfel incat laveta este perfect stoarsa si nu va crea neajunsul ca, dupa spalari repetate sa vedeti ca vi s-a umflat parchetul.
Setul de curatenie cu cu mop rotativ plat Leifheit Clean Twist System XL reprezinta sistemul perfect pentru curatarea pardoselilor sensibile,in special intrucat curata fara zgarieturi sau probleme cauzate de excesul de apa.
Vrei sa castigi setul de curatenie cu cu mop rotativ plat Leifheit Clean Twist System XL? Participa la concurs!
Spune Cum pastrezi podelele curate si igienizate, astfel incat copilul sa se joace pe jos in voie si acest set poate fi al tau. Detalii despre concurs aici!
- Cum sa cureti podeaua din pluta
Aceste suprafete sunt spectaculoase datorita aspectului poros. De aceea sunt foarte sensibile la apa. Este indicat sa stergi imediat murdaria pentru ca suprafata sa fie usor de curatat, sa nu utilizezi apa in exces si sa eviti produsele de curatat chimice. Poti utiliza o solutie naturala din apa calduta, o picatura detergent de vase si un sfert de ceasca de otet. Foloseste un pulverizator pentru a nu distruge suprafata plutei. Acidul din otet si detergentul vor distruge murdaria si vor dezinfecta suprafata. Pulverizeaza solutia pe fiecare sectiune din podea, apoi sterge cu un mop din microfibra.
- Cum sa cureti podeaua din bambus
Podeaua din bambus este foarte rezistenta si foarte frumoasa, insa este predispusa la zgarieturi. Ca si in cazul parchetului, utilizeaza detergent special pentru pardoseala din bambus, cu pH neutru. Mopul ar trebui sa fie doar putin ud, pentru a evita excesul de apa. De asemenea, poti usca suprafata cu un mop cu microfibra.
- Cum sa cureti podeaua din linoleum
Este indicat sa tratezi pardoseala acoperita cu linoleum asa cum ai trata podeaua din pluta. Spreiaza usor si sterge cu un mop microfibra imediat.
- Cum sa cureti podeaua din vinil
Sterge podelele din vinil in fiecare saptamana folosind apa calduta, un sfert de ceasca de otet si o picatura de lichid de vase. Spreiaza cu un pulverizator sectiune cu sectiune si sterge cu o carpa cu microfibra. Mai poti utiliza, din cand in cand, un dispozitiv cu aburi care sa indeparteze atat murdaria, cat si bacteriile, mai ales daca ai podele din vinil in bucatarie.
- Cum sa cureti podeaua din piatra naturala
Orice ai face, tine departe otetul de aceste suprafete. Acidul din otet, precum si clorul si amoniacul le distrug. Foloseste un mop cu microfibra si apa fierbinte sau un dispozitiv de curatare cu aburi. Substantele chimice pot distruge piatra.
- Cum sa cureti podeaua din ceramic, sau gresia
Podeaua din gresie sau ceramica are nevoie de curatare saptamanala. Poti utiliza o solutie din apa calduta, un sfert de ceasca de otet si o picatura de lichid de vase. Spreiaza cu un pulverizator sectiune cu sectiune si sterge cu o carpa cu microfibra. Din cand in cand, mai ales pe suprafatele din bucatarie, poti folosi dispozitivul de curatat cu aburi.
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua