Top 5 ponturi pentru o casnicie fara probleme - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Top 5 ponturi pentru o casnicie fara probleme

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Casnicie si cuplu » Top 5 ponturi pentru o casnicie fara probleme

Oricat de solida pare o casnicie, oricand pot aparea fisuri din senin; sunt de notorietate divorturile numeroase din ultima vreme, fie ele intre celebritati sau oameni obisnuiti. O casnicie este ca o floare. Faptul ca la un moment ea este fericita nu e o garantie ca asa va fi mereu daca nu ai grija de ea zi de zi. Orice casnicie poate fi imbunatatita si dezvoltata.

Nu exista cuplu care sa spuna ca stie totul pentru a avea o casnicie de termen lung fara probleme. De aceea, doctorul Heba Kotb, consilier marital si consultant in terapie sexuala, ofera cinci ponturi de baza pentru soti si sotii ca sa isi intareasca casnicia, iar toate se centreaza pe o comunicare eficienta intre cei doi parteneri.

 

 

Recunoaste cand tu ai gresit

“Nimanui nu ii place sa admita ca a gresit sau ca este in culpa dar primul pas pentru o comunicare autentica este sa poti spune <Da, imi pare rau, am gresit!>, spune Dr. Kotb. Acest sfat general este esential in multe situatii pe care le traversezi in viata conjugala.

 

 

Fii flexibil(a) si dispus(a) sa faci compromisuri

Nu ai cum sa te astepti ca viata de persoana casatorita sa fie la fel ca atunci cand erai singur(a) pentru ca trebuie sa iti iei partenerul in considerare. Dr. Kotb explica: “Exista cineva care isi imparte viata cu tine. Nu mai esti doar tu. Fiecare uniune are si pierderile sale… Trebuie sa fii constient ca vei pierde niste lucruri, poate importante, poate mai putin importante, depinde de la cuplu la cuplu”. De exemplu, iti placea sa mergi in vacanta in anumite locuri dar partenerului tau nu ii place acolo, va trebui sa gasiti impreuna un loc unde sa fie pe placul amandurora. Casnicia implica multe asemenea ajustari dar de regula casnicia aduce multe beneficii oamenilor asa incat e indicat sa ai disponibilitatea de a face compromisuri. “Uneori, pentru fiecare binecuvantare trebuie sa platim un pret” explica Dr. Kotb, adaugand ca acest compromis si renuntare trebuie sa fie facut de ambele parti, nu doar de o singura parte.

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 28/08/2014