Statistic, aproximativ jumatate din cuplurile casatorite vor ajunge la divort, indiferent daca au sau nu copii. O perspectiva destul de sumbra pentru zilele noastre. Este mai simplu ca oricand sa divortezi acum, fata de alte vremuri cand procedura era asa de complicata incat de uratul ei reconsiderai decizia. Multe religii nu mai critica divortul ca odinioara asa ca nici din acest punct de vedere nu mai exista o frana a acestei decizii. Asadar, multe persoane casatorite se gandesc, atunci cand lucrurile intre ei nu mai functioneaza ca alta data sau nu evolueaza pe directia dorita: in definitiv, de ce nu as divorta?
Iata mai jos primele 5 motive pentru care poti reconsidera aceasta decizie a divortului:
1. Daca aveti copii, luati in calcul faptul ca divortul nu este o evadare a problemelor din casnicie, exceptand situatia in care vorbim de abuzuri serioase.
Indiferent care iti sunt nemultumirile, de incredere, de finante sau pur si simplu pentru ca aveti multe diferente ireconciliabile – ele nu vor disparea ca prin farmec dupa divort. De fapt, multi parinti descopera ca pe vremea casatoriei erau mai respectati si aveau un control mai bun asupra situatiilor din viata lor decat dupa divort. De indata ce traiesti singur(a), multe se schimba. Si este posibil ca si tu sa ai partea ta de vina la neintelegerile prezente, si schimbarea partenerului nu inseamna evaporarea lor.
2.Un divort este costisitor. Sa angajezi un avocat este scump, iar daca el este si bun este cu atat mai scump.
Te va costa bani si sa te tot invoiesti de la serviciu, cine stie cat de des si cat de mult timp, ca sa participi la infatisari la tribunal, la intalniri, la incercari de reconcilieri ca sa ajungi la o intelegere de orice natura. Toate acestea costa: timp, bani, nervi.
3. Viata dupa un divort este scumpa.
Este costisitoare pentru ambele parti. Femeile care stau acasa sa isi creasca copiii trebuie sa faca dovada in fata instantei ca au din ce sa isi intretina copilul din toate punctele de vedere.
Banii primiti de la parintele care nu are copilul in custodie se vor dovedi insuficienti pentru tot ce este nevoie in cresterea si educarea copilului. Parintele care nu ia copilul in custodie descopera mereu dupa divort ca ii cresc substantial cheltuielile intrucat trebuie sa plece de acasa, sa plateasca toate cheltuielile noii vieti, dar si sa aiba o suma decenta de bani pe care sa o dea pentru cresterea copilului si posibil pentru sustinerea partiala a sotiei din punct de vedere material. Si deseori acum tribunalul cere dovada unor cheltuieli care erau optionale cand erai casatorit: asigurare de sanatate, asigurare de viata, sustinerea cheltuielilor de scolarizare, de ingrijire copil, etc.
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?