Shop
Ultimele 100 de articole

Schimbarea care iti va imbunatati relatia de cuplu. Afla ce trebuie sa faci

11 aprilie 2017, , Vizualizări:
Sfatulpaintilor: tema relatiei: Cum sa imbunatatesti viata sexuala in cuplu

Indiferent de motivul pentru care ai vrea sa shimbi ceva in viata ta, cele mai multe dintre eforturi se termina prost. Schimbarea este complicata. Este inconfortabila si necesita multa persistenta, perseverenta si rabdare, calitati pe care multi oameni se straduiesc sa le cultive. Acelasi lucru se intampla si in cazul in care vrei sa schimbi ceva in relatia de cuplu. Insa in loc sa te concentrezi pe ceva ce nu se va intampla niciodata ai putea sa folosesti „tema de relatie” care te ajuta sa-ti atingi obiectivul.

 

Ce este tema de relatie?

O tema relationala este o intentie. Cand stabilesti o intentie te indrepti catre ceva ce aspiri insa cazi in depresie de fiecare data cand faci un pas inapoi.

Indeparteaza presiunea atingerii unui scop anume. Nu mai este o situatie de genul succes/esec. Daca vrei sa ai stabilit un scop static sunt sanse mari ca micile esecuri sa te traga inapoi, sa te faca sa renunti.

Tema relationala este ceva ce te ajuta sa ramai consecvent si sa iti dea energia de a merge mai departe. Temele sunt cel mai bine exprimate in unu-trei cuvinte. Aceste cuvinte sunt usor de amintit si accesat si, totodata, capteaza cu acuratete sentimentul schimbarii la care aspiri.

Exemple ale temelor unei relatii: Bunatate, compasiune, iubire, tandrete, reflectie, afectiune, deschidere, amuzament, recunostinta, incredere, rabdare.

 

Cum sa mentii o tema a relatiei

Alege unul pana la trei cuvinte care exprime clar tema relatiei si apoi fa o nota cu ele. Scrie-le pe un post it si pune-le undeva unde petreci foarte mult timp, ca de exemplu pe ecranul computerului sau pe oglinga.

Cand observi ca iti reiei vechile obiceiuri proaste aminteste-ti cu delicatete tema relatiei. Lasa-te cuprins de sentimentul pe care il evoca tema. Aceasta este o modalitate minunata de a da putere temei relatiei. In acest fel vei experimenta bunatatea temei alese.

Spre exemplu daca devii reactiv la partenera, cu delicatete adu-ti aminte de cuvantul reflectie. Permite-ti sa te afunzi in experienta de a fi reflexiv si nu reactiv. Apoi observa schimbarile din relatia de cuplu.

Daca ti se pare ca viata devine prea agitata ori simti ca te lupti in fiecare zi, constientizeaza cuvantul „distractie”. Aceasta simpla reamintire te ajuta sa te distrezi mai mult.

Sursa: mindbodygreen.com

 

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.