Shop
Ultimele 100 de articole

Femeile casatorite sunt mai obosite mental! Asa spune un studiu

15 iunie 2019, , Vizualizări:

Sa fii mama este incredibil de greu, indiferent de modul in care arata viata ta. Indiferent daca lucrezi sau stai acasa, ai un copil sau mai multi, esti casatorita sau mama singura, nu ai prea mult timp liber. Un studiu recent a scos in evidenta faptul ca un partener nu inseamna intotdeauna ca o mama are mai mult timp pentru ea.

Cand vine vorba de gospodarie si de somn, mamele casatorite muncesc mai mult si dorm mai putin decat mamele singure, ceea ce spune multe despre rolurile partenerilor in societatea noastra. Rezultatele acestui studiu recent se bazeaza pe datele obtinute de site-ul Motherly, care a constatat ca majoritatea mamelor care au un partener au raportat ca ele fac cele mai multe treburi si au cele mai multe responsabilitati, iar 62% din ele au raportat ca au mai putin de o ora timp si pentru ele. Studiu cu date mai vechi Sociologii de la Universitatea din Maryland si de la Universitatea din California de Sud au folosit datele mai vechi, colectate intre 2003 si 2012 pentru a concluziona recent ca femeile casatorite fac mai multe treburi in casa.

Daca tii cont de faptul ca aceste femei au un partener te gandesti „dar mamele casatorite au pe cineva care le ajuta” – dar cercetatorii sustin teoria confom careia mamele aflate in casatorii heterosexuale sunt victime ale normelor de gen care dicteaza anumite comportamente pentru barbati si femei. Stim ca tatii doresc sa faca mai multe acasa dar normele sociale si cultura la locul de munca ii impiedica adesea sa faca acest lucru. Astfel, este posibil sa se considere ca mamele casatorite se simt mai responsabile pentru a gati, pentru a face curat, pentru a spala rufele si alte asemenea lucruri.

Citeste continuarea pe COPILUL.RO

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu