De ce e buna vitamina E pentru barbati - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

De ce e buna vitamina E pentru barbati

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Casnicie si cuplu » De ce e buna vitamina E pentru barbati
vitamina E pentru barbati

Scaderea libidoului poate genera un sentiment de culpabilitate. In acest mod, se poate ajunge la dizarmonii in relatia de cuplu si la afectarea imaginii de sine. Stresul cotidian este principala cauza care poate duce la performanta sexuala scazuta.

Insa exista si alte cauze ale disfunctiilor sexuale, precum o alimentatie deficitara.

Citeste si: Top 10 surse vitamina C pentru copilul tau

In continuare iti prezentam cateva sfaturi referitoare la aportul de vitamina E, pentru a evita sau a corecta acest gen de probleme.

In cazul in care descoperi ca lucrurile nu mai merg cum trebuie in dormitor, este recomandat sa consulti un doctor. Acest pas trebuie facut pentru a afla daca lipsa libidoului nu este cumva un efect direct al unor probleme medicale, precum diabetul zaharat, dezechilibrele hormonale, bolile cardiovasculare s.a. In eventualitatea in care este vorba despre o astfel de situatie, vei primi un tratament propice. Pe de alta parte, daca scaderea libidoului e generata de alimentatia inadecvata sau de stresul cotidian, trebuie sa-ti schimbi stilul de viata. Astfel, este indicat sa adopti un program de exercitii fizice, dar si sa-ti programezi momente zilnice de relaxare.

Demn de mentionat este faptul ca alimentele bogate in vitamina E pot contribui la diminuarea unor disfunctii de ordin sexual, cum ar fi numarul scazut de spermatozoizi ori motilitatea deficitara.

Numar mai mare de spermatozoizi

Diminuarea cantitatii de spermatozoizi afecteaza in mod direct fertilitatea. Aceasta scadere poate fi influentata de diferiti factori, precum imbatranirea, infectiile, tumorile sau defectele cromozomiale. Acest gen de probleme se trateaza prin terapii hormonale ori prin operatii, dar cea mai buna solutie pentru prevenire o reprezinta dieta bogata in vitamine. Asadar, vitamina E are un puternic efect antioxidant, ce protejeaza corpul de actiunea radicalilor liberi, intarziind procesul de imbatranire si intarindu-l in lupta cu agentii patogeni.

Cresterea libidoului

Importanta vitaminei E este demna de luat in seama in ceea ce priveste cresterea libidoului. Asadar, vitamina E mareste nivelul de testosteron din corp, catalizand astfel cresterea apetitului sexual. Specialistii sustin ca o dieta ce contine aceasta vitamina reprezinta remediul natural pentru dezvoltarea interesului in pat, fiind de preferat terapiilor cu hormoni.

 

Imbunatatirea motilitatii

Este binecunoscut faptul ca suplimentele ori alimentele ce contin vitamina E pot imbunatati calitatea spermei. Specialistii mentioneaza ca barbatii care consuma constant 400 de miligrame de vitamina E impreuna cu 225 mcg de seleniu vor avea o motilitate mai buna a spermatozoizilor. Pentru a mari aportul de vitamina E, trebuie sa incluzi in dieta alimente ca nucile, semintele de floarea-soarelui, cereale fortificate, uleiurile vegetale, rosiile, untul de arahide, avocado ori frunze de nap.

Autor: Alexandra NEDELCU 

Imagine de StockSnap de la Pixabay

Data articol: 12/10/2021