Shop
Ultimele 100 de articole

Cum transformi relația toxică într-una sănătoasă

07 martie 2018, , Vizualizări: 523

Este greu transformi relația toxică într-una sănătoasă, mai ales pentru că, rareori, începe prin a fi așa. De obicei, inițial totul este frumos. Cei doi se iubesc, se poartă frumos unul cu celălalt, abia cu timpul lucrurile degenerează.

Începutul unei relații este marcat de momente frumoase. Cei doi abia așteaptă să se descopere unul pe celălalt. Își văd unul altuia calitățile, mai mult sau mai puțin reale, și mai puțin defectele. Totodată, euforia îndrăgostirii și dorința de a fi plăcuți îi fac să se poarte cât mai frumos. Cu timpul, partenerii se relaxează și încep să-și arate defectele și, totodată, să descopere adevărata față a celuilalt. Acesta este momentul în care relația lor poate deveni toxică. Uneori, poate dura și ani până se ajunge în acest punct. Iar apoi, schimbarea în bine este mult mai grea și durează. Află ce spune psihologul despre cum transformi relația toxică într-una sănătoasă.

Cum transformi relația toxică într-una sănătoasă. Află ce nu funcționează

”O relație toxică este una în care reacțiile emoționale ale partenerilor sunt mult prea intense sau, din contră, ”înghețate”. Acest lucru distruge starea de bine a celor doi”, explică psihoterapeutul Tedy Creștin. Pentru a readuce la viață o astfel de legătură, este nevoie ”în primul rând, să conștientizezi că ești într-o relație care îți face mai mult rău decât bine. Există mai multe posibile cauze pentru care s-a ajuns aici. Fie aveți stiluri de viață, de atașament sau de exprimare diferite. Fie v-ați schimbat între timp și nu mai aveți aceleași planuri de viață. Fie sunteți plictisiți, agasați și v-ați format niște mecanisme de intrare în conflict și de apărare în cazul în care celălalt vă atacă. Oricum ar fi, este clar că ceva nu merge. Cel mai bine ar fi să încerci să realizezi ce anume”, te sfătuiește specialistul.

 

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Cuvinte cheie:

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu