Cum sa previi certurile legate de bani in cuplu. Multa lume ocoleste punctul 4 - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa previi certurile legate de bani in cuplu. Multa lume ocoleste punctul 4

Cum sa previi certurile legate de bani

5. Sa ai bani personali

Daca ai ceva fonduri proprii nu trebuie sa-i ceri acordul sotului/ei pentru cumparaturile marunte. Fiecare dintre voi ar trebui sa aiba bani de buzunar pe care sa-i foloseasca pentru a achizitiona lucruri personale. Uneori este bine sa iti cumperi ceva delicios si sa nu te simti vinovat/a ca ai dezechilibat bugetul familiei.

Nu rata nici: Relatii cu certuri si discutii? Cum sa intelegi limbajul partenerului si sa nu va mai certati

6. Imbunatateste-ti scorul de credit

La inceputul lui 2009, Biroul de Credit a implementat scoringul. Acesta reprezinta un calificativ prin care se evalueza probabilitatea ca o persoana sa isi achite ratele la timp in viitor. Este foarte important sa-ti imbunatatesti acest scor pentru ca daca ai unul scazut te poti confrunta cu o multime de probleme. Dupa cum stii, daca esti trecut pe lista neagra pentru ca nu ti-ai platit la timp ratele atunci cand vrei sa obtii un imprumut va trebui sa achiti o dobanda mai mare (in cazul in care ti se va aproba creditul). Iar asta nu poate decat sa starneasca noi furtuni in mariajul vostru.

7. Fii respectuos

Sotul/a ta face alegeri financiare proaste? Nu-l/o critica in nicio circumstanta. Nu conteaza cel cine ia cele mai bune decizii privind gestionarea banilor pentru ca oricine poate face greseli din punct de vedere financiar. Daca ii vei reprosa partenerului/ei ca nu stie ce sa faca cu banii nu vei face decat sa inrautatesti lucrurile ceea ce va avea ca efect distrugerea familiei. Tocmai de aceea incearca sa-i respecti alegerile si actiunile jumatatii tale, chiar daca nu ti se pare corecte.

Foto: Depositphotos.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 25/05/2022