Shop
Ultimele 100 de articole

Conflict in cuplu? 6 sfaturi pentru a-l stopa

09 iulie 2012, , Vizualizări:
Sfatuparintilor. Cum sa stopezi conflictul in cuplu

Conflict este cuvantul care n-ar trebui sa faca parte din repertoriul nici unei familii. Cu toate acestea disputele sunt ceva normal in fiecare cuplu. Orice relatie are momentele ei de suisuri sau coborasuri. Mai mult, un cuplu care n-are macar o cearta nu este un cuplu sanatos. Conflictul dintr-un cuplu dovedeste ca amandoi sunteti oameni cu propriile trairi, cu propriile greseli. Doar nimeni nu e perfect. Cu toate acestea, daca nu gestionezi cum trebuie acest conflict de idei, poti ajunge la destramarea relatiei. Mai ales daca va certati des si din motive minore. Iata cateva sfaturi de care ar trebui sa tineti cont pentru ca o cearta sa nu afecteze sanatatea relatiei.

 

 

1. Gasiti problema reala a conflictului

Puteti sa discutati despre o problema insa intr-un mod diplomat. Decat sa tipati unul la altul, mai bine asezati-va la o masa si incepeti sa discutati despre chestiunea care va deranjeaza. Gasiti mereu timp pentru a vorbi despre dificultatile cu care va confruntati si incercati sa le rezolvati fara sa puneti prea multa patima in argumente.

 

 

2. Gasiti solutia cea mai buna pentru a rezolva conflictul

Dupa ce ati disecat fiecare aspect al problemei, este timpul sa va focusati pe gasirea unei solutii pentru a o rezolva. De altfel, rezervati doar 10% din timp pestru divergenta, iar restul timpului incercati sa gasiti o rezolvare. Asculta cu atentie opiniile si ideile partenerului dupa care prezentati-le pe ale voastre.

 

 

3. Fiti flexibili si conflictul nu va degenera

Ca in orice negociere este nevoie si de compromis din partea ambelor parti. Nu ai mereu dreptate dupa cum nici partenerul tau nu poate avea intotdeauna dreptate. Trebuie sa gasiti o modalitate sa va intalniti la jumatatea drumului. Pana la urma, amandoi veti avea de castigat.

 

 

4. Pastreaza-ti calmul, ca sa eviti conflictul

Daca partenerul(a) tau(ta) este plin(a) de nervi, incearca ca macar tu sa ramai calm. Asteapta pana se racoreste inainte ca tu sa iti spui punctul de vedere.

 

 

5. Daca dati vina unul pe altul, conflictul va lua amploare

In cazul in care arunci toata vina asupra jumatatii tale asteapta-te ca totul sa se transforme intr-o lupta. Cel mai bine este sa descoperi care este problema si sa eviti invinuirile.

 

 

6. Orice problema poate fi rezolvata printr-o discutie calma

Nu lasa lucrurile marunte precum si furia ta sa puna in pericol o relatie frumoasa. Incercati ca fiecare dintre voi sa-l inteleaga pe celalalt. In acest fel problemele minore nu vor degenera in conflicte majore.

 

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax