Cele 6 obiceiuri INGELIGENTE care tin relatiile PUTERNICE. Ce trebuie sa faci in fiecare zi - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cele 6 obiceiuri INGELIGENTE care tin relatiile PUTERNICE. Ce trebuie sa faci in fiecare zi

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Casnicie si cuplu » Cele 6 obiceiuri INGELIGENTE care tin relatiile PUTERNICE. Ce trebuie sa faci in fiecare zi
greșeli în căsnicie

Cand vezi un cuplu trainic, te gandesti care este secretul lor pentru o casnicie puternica. Iata si ce spun specialistii in psihologia cuplului. “Primul lucru pe care il observam la cuplurile fericite este ca se cunosc foarte bine, stiu care sunt diferentele dintre ei si, mai ales, nu incearca sa cealalta persoana”, explica Darren Wilk, psihoterapeut, specialist in psihologia cuplului.

 

Cererile sunt favoruri, nu obligatii

Atunci cand ii ceri sotului sau sotiei sa faca anumite treburi (fie ca e vorba de treburi casnice sau care au legatura cu copiii), acestea ar trebui prezentate ca si cand ti-ar face un favor, si nu ca si cand ar fi o obligatie de-a lui/ei. “Atunci cand iti prezinti nevoile, spune-le cu pozitivitate, nu cu negativitate. De exemplu, nu spui <<M-am saturat sa ai totul planificat>>, ci <<Mi-ar placea sa mai facem si lucruri spontane>>”, explica Wilk.

 

 

Fii pozitiv!

Cuplurile nefericite sunt, de obicei, concentrate pe negativitate. NU incerca sa descoperi in fiecare zi lucrurile care nu-ti plac la partener, ci lucrurile care iti plac la partener. Daca nu faci asta, in loc sa-ti umpli inima de bucurie, o sa ai parte numai de frustrari.

 

 

Rosteste cu voce tare aprecierile

Cuplurile uita deseori sa se laude. “In urma unei cercetari pe care am avut-o la Institutul Gottman, s-a dovedit ca pentru a avea o casnicie fericita, la fiecare moment negativ, trebuie sa existe macar unul pozitiv: o lauda, o incurajare, o atingere afectuoasa, o privire dragostoasa, un compliment. Cel putin de trei ori, spune-i ceva pozitiv partenerului tau de viata. <<Esti un tata grozav, pentru ca ai ajutat-o pep e fiica ta sa rezolve acel puzzle, eu n-as fi avut atata rabdare!>>”, explica Darren Wilk.

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 09/05/2018