Cele 5 stadii ale intimitatii in cuplu. Tu in ce faza esti? De ce este important sa stii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cele 5 stadii ale intimitatii in cuplu. Tu in ce faza esti? De ce este important sa stii

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Casnicie si cuplu » Cele 5 stadii ale intimitatii in cuplu. Tu in ce faza esti? De ce este important sa stii
stadii ale intimitatii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - heart-1288420_1920

Orice relatie are suisurile si coborasurile sale. Sunt normale si naturale si ele te ajuta sa inveti mai multe despre tine si partenerul de cuplu. Specialistii in terapia de cuplu au stabilit ca orice relatie de cuplu are cinci stadii ale intimitatii.

Verifica stadiile de mai jos si afla prin ce etapa trece relatia ta. Este foarte important sa afli pentru a stii cum sa gestionezi situatia.

 

1.     Infatuarea

“Dumnezeule, am intalnit iubirea vietii mele!”

“E perfect(a)! Vreau sa ma casatoresc!”

“Nu pot sa cred ca avem atat de multe in comun!”

“Abia astept sa ne intalnim din nou!”

Da, acestea sunt dulcegariile de la inceput. Partenerul pare perfect, hormonii o iau razna, nu mananci, nu dormi, verifici mailurile sau telefonul de 20 de ori pe minut. Vestea buna: esti indragostit! Si te-ai lauda lumii intregi cu acest lucru.

In acest stadiu, creierul functioneaza la maximum. In timpul sexului si al orgasmului, in aceasta etapa, creierul produce aceleasi efecte pe care le are si heroina asupra organismului. Daca ar ramane toata viata in acest stadiu, creierul s-ar “praji” din cauza surescitarii.

 

2.     Aterizarea

Dupa zborul la inaltime, urmeaza aterizarea. Aceasta poate fi calma sau violenta, in functie de cum iesi din starea de infatuare. Esti tot in extaz sau iti dai seama, usor-usor, ca n-ai facut cea mai potrivita alegere?

 

3.     Inmormantarea

Dupa infatuare si aterizare, urmeaza, in mod natural, inmormantarea. Acest stadiu presupune rutina, obisnuinta cu partenerul, plafonarea. Discutiile nu mai sunt la fel de romantice ca la inceput si apar reprosurile, frustrarile, nemultumirile.

“Inmormantarea” nu este neaparat o etapa rea. In functie de cum se termina, relatia poate fi mai puternica decat era la inceput.

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: 05/11/2018