Shop
Ultimele 100 de articole

Asa tata, asa fiu. Exista barbati fideli? Noi concluzii despre infidelitate

18 iulie 2011, , Vizualizări: 2,092

Nu degeaba se spune: Asa tata asa fiu. Potrivit unui studiu realizat de catre un grup de cercetatori din Cehia infidelitatea se transmite genetic. Cu alte cuvinte probabilitatea ca un bărbat aiba mai multe iubite in aceeasi perioada este cu atat mai mare in cazul in care si tatăl acestuia a fost infidel.

Daca in cazul sexului tare lucrurile sunt clare sustine Mail Online, in cazul urmaselor Evei acestea nu vor avea neaparat relatii extraconjugale chiar daca mamale au fost infidele, a punctat Jan Havlicek, de la Universitatea Carolină/ Univerzita Karlova din Praga, coordonatorul acestui studiu, a declarat, la o conferinţă a Asociatiei Europene de Studiu al Comportamentului si Evolutiei Umane.

In acelasi timp, Havlicek a spus că băieţii cresc observând în lumea din jurul lor si sunt mult mai inclinati sa reproduca ceea ce au observat la tatii lor, indiferent daca este gresit sau nu, mai ales daca au remarcat faptul ca parintii lor nu au fost sanctionati de nimeni.

La studiu au participat peste 80 de cupluri. Pentru ca raspunsurile sa fie relevante cercetătorii i-au chestionat individual pe bărbaţi şi pe femei în legătură cu atitudinile faţă de sex, istoricul familiei şi infidelităţile lor.

Martie Hasleton, psiholog la University of California din Los Angeles, spune că faptul că fiicele nu par la fel de influenţate, comparativ cu băieţii, de infidelitatea paternă are o explicaţie genetică. Potrivit spuselor sale barbatii chipesi prezintă probabilităţi mari de a avea fii frumoşi. Si cum femeile prefera in general sa aiba iubiti frumosi nu e greu de concluzionat ca vor avea oportunitati mai multe decat cei mai putin inzestrati fizic. Cu toate acestea, fiicele atractive provenite din mame frumoase au un comportament diferit. "Fetele mai atractive nu prezintă atât de mari probabilităţi de a fi infidele – probabil că îşi vor căuta de la început un partener cu calităţi mai înalte", explică aceasta.

Daca barbatii isi folosesc calitatile fizice pentru a cucerii cat mai multe femei, reprezentantele sexului frumos sunt interesate de gasirea celui mai bun partener posibil, dar şi un tată potrivit pentru copiii lor.

Studiul a indicat faptul ca infidelitatea barbatilor este prea putin influentata de satisfactia pe care i-o ofera relatia sa ci de faptul ca au fost educati dupa principiul: „Nu exista barbati fideli pe lumea asta”. Bărbaţii tind aibă aventuri pentru că vor sex cu un numar cat mai mare de partenere şi nu pentru că nu mai sunt atrasi de propriile sotii.

Totuşi, femeile prezintă probabilităţi mai mari de a înşela dacă sunt nefericite în anumite aspecte ale relaţiei lor. Havlicek este de părere că femeile se implică în aventuri doar pentru a-şi găsi un nou partener.

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu