Ai ales partenerul NEPOTRIVIT? Pune-ti aceste 7 intrebari si vei afla - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ai ales partenerul NEPOTRIVIT? Pune-ti aceste 7 intrebari si vei afla

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Casnicie si cuplu » Ai ales partenerul NEPOTRIVIT? Pune-ti aceste 7 intrebari si vei afla
partenerul NEPOTRIVIT - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - face-66317_1920

Poate ca relatia ta de cuplu nu trece prin cele mai bune momente si te intrebi din ce in ce mai des daca ti-ai ales partenerul/a potrivit/a?

 

Insa ar trebui ca mai intai sa stii motivul pentru care te afli in relatie si cand este vorba de asta sunt doar doua motive penru care oamenii o fac:

  1. pentru a primi dragoste, securitate, validare si siguranta sau sa aiba un copil. Cineva care sa te completeze – sa umple golul interior si sa te faca sa te simti dorit si valoros;
  2. pentru a impartasi dragostea si compasiunea si a te dezvolta emotional si spiritual.

Trebuie ca tu SA FII partenerul/a perfect inainte sa stii  daca ESTI cu partenerul/a perfect/a. Asta inseamna ca mai degraba trebuie sa inveti sa te iubesti, sa-ti definesti valoarea si sa te umpli singur/a cu dragoste pentru a imparti decat sa primesti validare din exterior. Intreaba-te „Am destula dragoste sa ofer si altora sau am nevoie disperata sa primesc dragoste?”

 

Daca intentionezi mai degraba sa primesti dragoste decat sa oferi atunci sunt sanse ca nicio relatie sa fie potrivita pentru tine.

 

Mai intai trebuie sa rezolvi unele probleme interioare inainte ca oricine sa fie partenerul/a perfect/a pentru tine. Nu trebuie sa fii „perfect” in ceea ce priveste iubirea de sine insa trebuie sa inveti sa iti asumi responsabilitatea pentru propriile sentimente legate de imaginea de sine, validare si siguranta.

 

Daca esti in cea de-a doua categorie (doresti sa fii intr-o relatie pentru a oferi dragoste si pentru a te dezvolta) atunci gaseste raspunsuri la urmatoarele intrebari.

 

 

  1. Persoana cu care esti vrea sa afle mai multe despre ea insasi si despre tine?

Este esential ca persoana care iti este alaturi sa fie deschisa, sa invete cum sa se iubeasca pe sine si pe ceilalti si nu sa fie inchisa si defensiva. Partenerii nu pot rezolva un conflict daca nu sunt deschisi sa invete. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui este: „Ce face jumatatea mea intr-un conflict?”.

Unele persoane par deschise si iubitoare pana cand apare o dispusa si apoi se supara, intra in defensiva, se impotrivesc sau care cedeaza mult prea repede. Daca se inchide in sine cat dureaza pana sa se deschida din nou? Evident, daca te agreseaza fizic ori emotional, este clar ca nu este partenerul/a potrivit pentru tine.

Fiind deschis pentru rezolvarea cu dragoste a conflictului este esentiala pentru perpetuarea unei relatii de cuplu plina cu iubire.

 

 

  1. Este partenerul/a capabil/a de grija, compsiune, empatie si acceptare pentru persoana care esti?

Daca consideri ca jumatatea ta este incapabila de sentimentul de empatie atunci nu este potrivita pentru tine. Lipsa de empatie este unul din semnele narcisismului.

 

 

  1. Simti ca exista o scanteie de atractie intre voi? Iti place sa stai aproape? Iti place mirosul acestei perssoane.

Daca in primele sase luni nu te simti atras fizic de o persoana atunci sunt sanse mari ca aceasta atractie sa nu apara niciodata. Poate ca iti va fi un/o prieten/a bun/a insa niciodata un/o partener/a romantic/a.

 

 

  1. Vrea intotdeauna sa castige si sa aiba dreptate?

Este opus deschiderii de a invata si nu se potriveste prea bine cu o relatie de cuplu.

 

 

  1. Aveti aceleasi interese?

Puteti face anumite lucruri impreuna sau nu exista nicio legatura intre modul in care iti place tie sa-ti petreci timpul si modul in care el/ea se distreaza/relaxeaza?

 

 

  1. Aveti aceeasi religie si valori politice asemanatoare?

Aveti acceasi perspectiva asupra unor subiecte importante precum cheltuirea banilor, modul de crestere a copiilor, dieta, sport, punctualitate etc?

 

 

  1. Are vreo dependenta pe care tu o consideri intolerabila?

Alcool? Alimente? Dependenta de sex sau pornografie? Jocuri de noroc? Cumparaturi sau cheltuieli? TV, internet sau jocuri video?

Cand suntem indragostiti de cineva, iubim esenta acelei persoane – cine este ea cu adevarat. Insa oricine are un ego ce se simte imediat ranir si cea mai rea versiune a jumatatii tale trebuie tolerata de tine. Nu te astepta sa se schimbe. Ceea ce vezi, exact acelasi lucru primesti.

Daca sunt anumite lucruri intolerabile din punctul tau de vedere insa speri ca el/ea sa se schimbe atunci nu esti cu persoana potrivita. Fie accepti asa, fie iti iei bagajele si pleci. Speranta ca el/ea sa se schimbe nu duce decat la inimi frante.

Aminteste-ti: tu trebuie sa FII partenerul/a potrivit/a pentru a gasi partenerul/a potrivit. Atragem ceea ce suntem din punct de vedere emotional: abandon de sine sau iubire de sine. Cu cat esti mai bun/a la a te iubi pe tine insuti/ati cu atat sunt sanse mai mare sa atragi si sa mentii o relatie de cuplu plina de iubire.

 

 

 

Sursa: mindbodygreen.com

Cuvinte cheie:
Data articol: 01/06/2018