Shop
Ultimele 100 de articole

Afla care este secretul fericirii in cuplu

01 august 2011, , Vizualizări: 2,415

Daca ai intreba mai multi oameni care este secretul fericirii in cuplu, fiecare s-ar gandi la lucruri mai greu sau mai usor de atins. Cercetatorii de la Universitatea Tennessee din Statele Unite cred insa ca pentru a avea o familie perfecta nu trebuie decat ca femeia sa fie mai slaba decat partenerul. Mai exact ea sa aiba indicele de masa corporala (IMC) mai mic decat al lui, informeaza Mail Online.

Cercetatorii americani au selectionat 169 de cupluri casatorite in varsta de pana la 35 de ani. Participantii au fost rugati sacompleteze un chestionar la fiecare sase luni, timp de patru ani. S-a descoperit astfel ca barbatii cu un IMC mai mare decat al consoartelor erau mai fericiti la inceputul casatoriei si ramaneau fericiti in continuare. De asemenea, la sfarsitul celor patru ani de studiu, femeile cu un IMC mai mic decat cel al sotilor lor erau considerabil mai fericite decat femeile care aveau cel putin acelasi raport cu sotii lor. „Mesajul care reiese din studiu este acela ca femeile, indiferent de dimensiunile lor, pot avea relatii fericite daca au partenerul potrivit. Greutatea relativa este cea care conteaza, si nicidecum greutatea absoluta”, a declarat Andrea Meltzer, coordonatoarea studiului.

Indicele de masa corporala este raportul dintre greutatea si patratul inaltimii unei persoane, fiind utilizat de obicei in stabilirea obezitatii sau supraponderabilitatii. Un IMC mai mic de 18 indica o persoana slaba. Persoanele cu un indice de masa corporala cuprins intre 18 si 25 sunt considerate ca avand o greutate normala. Daca IMC este situat intre 25 si 30, atunci vorbim despre supraponderabilitate. Obezitatea incepe atunci cand IMC este mai mare de 30.

 

Foto: dreamstime.com

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu