9 lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte de nunta - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

9 lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte de nunta

inainte de nunta
  1. Cele mai fericite mariaje sunt intre cei mai buni prieteni

Un studiu realizat in 2014 de catre Biroul Economic de Cercetare din SUA a descoperit ca mariajul duce la cresterea starii de bine, in special datorita prietenie. Cu alte cuvinte, casatoria este extrem de fericite in cazul in care cei doi parteneri au fost prieteni la catarama inainte de a se casatori. Prietenia este un mecanism cheie care poate explica relatia cauzala dintre mariaj si satisfactia de viata.

  1. Cu cat mai sunt mai apropiati ca varsta membrii cuplului cu atat sunt mai mici sansele ca ei sa divorteze

Un studiu la care au participat 3.000 de persoane casatorite si divortate recent a stabilit ca discrepantele de varsta creeaza frictiuni in casnicie.

Diferenta de 1 an intre membrii cuplului, creste riscul de divort cu 3 procente comparativ cu cei care sunt de o seama; o diferenta de 5 ani creste riscul cu de a se desparti cu pana la 18%. In vreme ce o diferenta de 10 ani dintre membrii cuplului creste riscul de divort cu pana la 39%.

  1. Resentimentele cresc mai rapid in cuplurile care nu participa impreuna la treburile casnice

Peste 60% dintre persoanele care au participat la un sondaj ar declarat ca treburile casnice joaca un rol crucial in a avea o relatie de cuplu de succes. Asa ca daca vreti o relatie de cuplu foarte buna nu trebuie decat sa faceti treburile casnice impreuna.

  1. In prezent oamenii au standarde mai inalte pentru casnicie decat in trecut

In SUA psihologul Eli Finkel a descoperit ca mariajul a trecut prin 3 stadii:

– Mariaj institutional (de la inceputuri pana in 1850);

– Mariaj parteneriat (1851 – 1965);

– Mariaj imagine de sine (1965 pana in prezent).

Inainte de 1850 oamenii se casatoreau pentru mancare, adapost si protectie impotriva pericolului. Apoi, odata cu Revolutia Industriala oamenii au avut mai mult timp liber si, sustine Finkel, oamenii au inceput sa caute companioni in parteneri. Apoi din anii 60 au adus dorinta pentru implinire personala cu ajutorul relatiei de cuplu, dorinta care este prezenta si astazi.

Sursa: businessinsider.com

Imagine de Bairyna de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 27/08/2020