- Suntem o echipa
Pentru ca o relatie sa functioneze este crucial ca ambii parteneri sa fie egali si respectuos unul cu celalalt. Poti fi insa si o fiinta individuala care isi urmareste propriile obiective? Bineinteles! „Sa fiti o echipa nu inseamna inseparabili ori dependenti. Inseamna doi oameni care colaboreaza pentru atingerea unui tel comun. Cuplurile puternice se folosesc de punctele tari ale fiecaruia pentru a-si imbunatati relatia. Nu concureaza unul impotriva celuilalt ci unul pentru celalalt”, spune Doares.
Inseamna ca doriti acelasi lucru pentru relatia voastra si ca amandoi munciti impreuna pentru atingerea acestor obiective si mai inseamna ca va sprijiniti reciproc pentru a va dezvolta personal. Totul este sa gasiti echilibrul perfect.
- Esti uimitor/oare
Tuturor le plac complimentele, insa primirea lui din partea jumatatii tale este cu atat mai pretios. Chiar daca toate complimentele sunt apreciate, incearca sa spui cate unul pentru fiecare aspect pozitiv al jumatatii tale. In acest fel ii arati ca este o persoana completa si ca este uimitor la atatea lucruri. „Membrii cuplurilor puternice se complimenteaza, adesea, reciproc. Se complimenteaza pentru cat sunt de atractivi, personalitate si inteligenta, adica pe mai multe niveluri. Trebuie folosite toate si nu doar unul dintre ele. O relatie buna inseamna ca tu si iubitul/a ta va iubiti din punct de vedere fizic, emotional si mental”, sustine Greene.
- Ma simt ranit/a cand…
Orice cuplu se cearta. Cand este furios/oasa este destul de greu sa-ti controlezi emotiile, insa tipatul este intotdeauna contraproductiv. Cel mai bine este sa-i spui iubitului/ei tale cu calm ce te deranjeaza si sa gasiti impreuna o solutie. De asemenea, concentrati-va pe ceea ce face jumatatea ta gresit fara sa-l/o dai vina pe el/ea si apoi oferi o solutie clara la problema.
Pe scurt, membrii cuplurilor de succes isi atrag unul altuia atentia cand s-a depasit limita, insa fiecare incearca sa scoata in evidenta exact motivul pentru care s-au suparat si sa colaboreze pentru a gasi o solutie. Tocmai de aceea este bine sa incepi cu „Ma simt ranit/a” si sa aduci in discutie cauza; in acest fel nu arunci vina pe parterer/a si te concentrezi pe modul in care te simti cand el/ea adopta un anumit comportament.