8 secrete ale casniciei de peste 50 de ani - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

8 secrete ale casniciei de peste 50 de ani

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Casnicie si cuplu » 8 secrete ale casniciei de peste 50 de ani

In urma cu 50 de ani, mariajul parea diferit: Varsta medie la care se spunea „Da” era mai scazuta (20 pentru femei si 23 pentru barbati in 1965 vs 27 si 30 in zilele noastre), iar procentajul celor care isi petreceau viata impreuna era mai mare (70 fata de 50% cat e in prezent). Insa faptul ca o viata petrecuta impreuna este atat o provocare, cat si o recompensa nu s-a schimbat.

 

Iata cateva secrete ale casniciei de peste 50 de ani, explicate de cupluri care au reusit aceasta performanta.

 

  1. Vorbesc unul cu celalalt, nu merg la prieteni

Cu siguranta ca Jean si Daniel Terry s-au suparat unul pe celalalt in timpul celor 55 de ani de mariaj insa n-au fugit la prieteni sa se planga. „Eu cred ca oamenii primesc prea multe sfaturi si in general proaste. Unele persoane doar amplifica necazurile, facandu-le mai mari. Cel mai bine este sa rezolvati voi doi problemele”, spune barbatul.

 

 

  1. Creati mereu amintiri impreuna

Desi cei doi Terry s-au casatorit de tineri (ambii aveau 18 ani), Jean spune ca Daniel „n-a iesit niciodata cu prietenii sa faca lucruri. Ce am facut, am facut impreuna”. Cand au calatorit, a mai povestit femeia, „Am mers impreuna, nu separat. Cred ca acest lucru este important”.

 

 

  1. Copiii intaresc casniciile

Jean avea 19 ani cand ea si Daniel, care acum are 73 de ani, au devenit parinti pentru prima oara. (Cel de-al doilea copil a veni pe lume dupa numai 13 luni dupa primul). „N-am regretat niciodata ca am avut copii la o varsta atat de tanara”, spune femeia care in prezent are 7 nepoti. „Acum suntem norocosi ca toti copiii nostri locuiesc aproape de noi asa ca ne putem vedea foarte des”.

 

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 26/10/2015