8 obiceiuri toxice pentru relatia de cuplu. Nici nu te-ai fi gandit la punctul 5 - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

8 obiceiuri toxice pentru relatia de cuplu. Nici nu te-ai fi gandit la punctul 5

obiceiuri toxice cuplu
Credit foto: pixabay.com

5. Te enervezi prea repede

Lucrurile pe care altadata iti placeau acum te irita cel mai mult. Insa enervarea nu este o solutie asa ca fie le accepti, fie vorbesti cu jumatatea ta despre ele. Ar trebui sa le pui in perspectiva: sunt ele atat de rele incat merita sa rupi relatia din cauza lor? Daca nu, atunci renunta la aceasta fixatie.

Nu rata nici: Cum sa scapi dintr-o relatie toxica. Cum sa faci detoxifierea relatiilor de prietenie sau de cuplu

6. Sa pastrezi tacerea

O veche vorba spune: „Daca nu poti spune nimic dragut, atunci tine-ti gura inchisa”, insa nu este de ajutor intr-o relatie. Tacerea nu te ajuta sa rezolvi problemele. Evitarea discutiilor dificile nu face decat sa genereze tensiune si, in cele din urma, bomba va exploda distrugand totul. Invata sa comunici intr-o maniere respectuoasa si binevoitoare.

7. Sa supui partenerul/a la teste

Uneori simti nevoia sa fii asigurat/a de iubirea partenerului/ei asa ca o supui unor „examene” sa vezi cat de departe merge de dragul tau. Un astfel de comportament vine din teama de a nu fi abandonat/a.

Insa ar trebui sa stii ca aceste teste pun presiune pe partener/a si pe relatia voastra. Atunci cand ai indoieli si insecuritati incearca sa intelegi de unde vin. In loc sa testezi, incearca sa comunici. Exprimarea insecuritatilor este un semn al angajamentului si impreuna vei gasi cea mai buna modalitate de rezolvare a problemei.

8. Evitarea discutiilor despre viitor

Este greu sa stii ce va asigura viitorul insa evitarea discutiilor despre asta s-ar putea dovedi a fi o gresala. Insa daca simti ca nu trebuie sa vorbesti despre asta atunci este posibil ca relatia voastra sa nu fie potrivita. Insa prin evitarea oricarei discutii nu faci decat sa atragi atentia asupra lui. Problema cu discutiile despre viitor este ca oamenii vor sa-l vada „batut in cuie” cand de fapt ar trebui abordat pe segmente.

Pune intrebari de genul: „Cum crezi ca va arata viitorul tau la birou?” si „Te-ai gandit sa te muti aici?”. Discutiile despre subiecte mai putin amenintatoare pot duce mai usor la discutii importante.

Sursa: powerofpositivity.com

foto: pixabay.com

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: 27/06/2023