7 lucruri pe care nu ţi le spune nimeni despre căsătorie. Sigur nu le-ai auzit până acum!
Ultimele

7 lucruri pe care nu ţi le spune nimeni despre căsătorie. Sigur nu le-ai auzit până acum!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Casnicie si cuplu » 7 lucruri pe care nu ţi le spune nimeni despre căsătorie. Sigur nu le-ai auzit până acum!
despre casatorie - sfatulparintilor.ro - piqsels.com-id-zbrtj

Despre căsătorie unii tineri consideră că este cel mai bun lucru care li se poate întâmpla, în timp ce alţii consideră că n-or să facă niciodată acest pas. Însă, dacă nu ai trecut prin această experienţă sunt multe de spus despre căsătorie. Bineînţeles, dincolo de imaginea idilică pe care o au multe domnişoare care visează la feţi frumoşi călare pe cai alb, există multe alte lucruri, nu neapărat negative, care însă te pot face să regândeşti pasul, şi pe care nimeni nu ţi le spune.

Iată 7 lucruri pe care sigur nu le-ai auzit până acum despre căsătorie:

Despre căsătorie # 1:  Spaţiul personal

În ultimii 2-3 ani aţi fost practic inseparabili, aţi făcut totul împreună. Ce nu v-a spus însă nimeni este că la un moment dat este posibil să vreţi să faceţi anumite lucruri şi singuri. Spre exemplu, vei dori să ieşi singur/ă, pentru o seară cu vechea gaşcă. Sau pur şi simplu să mergi la plimbare fără partener, doar tu cu gândurile tale, pentru a te concentra doar pe propriile percepţii. Este OK să ai nevoie de spaţiul personal, însă este foarte important să vorbeşti cu partenerul despre acest subiect.

Despre căsătorie # 2:  Fericirea

Nimeni nu ţi-a spus că după euforia primelor luni de fericire, persoana căreia i-ai promis să-i fii alături la bine şi la rău, începe să te calce pe nervi. Poate că vocea ei/lui, nu mai sună încântător la prima oră atunci când abia ai deschis ochii şi n-ai apucat să-ţi bei cafeaua. Însă nu trebuie să-ţi faci griji. Suntem oameni nu sfinţi şi este inevitabil să existe şi altfel de momente mai puţin plăcute. Nu fi prea aspru/ă cu tine şi sărută-ţi partenerul de două ori după ce aceste sentimente neplăcute dispar, aşa cum este şi normal.

Citeste si: Cea mai puternica rugaciune pentru casatorie. Rosteste-o in fiecare zi pentru o casatorie grabnica si fericita!

Despre căsătorie # 3:  Disputele

Până acum nimeni n-a scos o vorbă despre faptul că o bună parte din căsnicie veţi avea la nesfârşit discuţii aprinse despre aceleaşi 3 subiecte: familie, bani, treburi gospodăreşti. Aceste 3 lucruri despre care nici măcar nu v-ar fi trecut prin cap că vă vor face viaţa amară după ce aţi spus da. Acum familia lui cere prea multe. Familia ei pare să nu înţeleagă că aveţi nevoie de timp pe care să-l petreceţi doar voi doi. Iar banii “noştri” nu pot fi cheltuiţi pe lucruri pe care doar unul dintre voi le consideră necesare. Şi cine spală mereu vasele. Acesta poate fi un subiect care să stârnească furtuna în casă.

Despre căsătorie # 4: Timpul

Cine te-a atenţionat că trebuie să vă potriviţi bioritmul? Oamenii râd şi se gândesc că este aşa de amuzant faptul că tu eşti o pasăre de noapte, iar soţia ta este o persoană careia îi place să fie în picioare la prima oră.

Însă, după ce vă mutaţi împreună şi trăiţi aşa câteva luni, lucrurile încep să scârţie, iar bioritmul devine o piatră de moară în relaţia voastră. Inclusiv viaţa sexuală va avea de suferit de vreme ce nu vă puteţi pune de acord în legătură cu ora la care să mergeţi în pat. Sexul de dimineaţă este favoritul ei, însă tu abia te-ai băgat în pat. Când tu eşti plin de pasiune seara, ea abia îşi ţine ochii deschişi. Tu vrei să ieşiţi în oraş, în nopţile de weekend. Ea vrea să ajungă acasă devreme să se culce întrucât vrea să alerge dimineaţa. O să treacă ceva timp până când astfel de persoane învaţă arta compromisului şi pot să trăiască armonios.

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: 20/09/2021