7 lectii de viata pe care le poti invata din romanele de dragoste - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

7 lectii de viata pe care le poti invata din romanele de dragoste

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Casnicie si cuplu » 7 lectii de viata pe care le poti invata din romanele de dragoste
poti invata din romanele de dragoste - sfatulparintilor.ro - pixabay_com- literature-3060241_1920

Unde regasim cele mai frumoase si inspirationale povesti de iubire, cele mai bune modele demne de urmat, adevaratele lectii de viata daca nu in romanele de dragoste? Poate ca acesta este si motivul pentru care femeile iubesc atat de mult acest tip de romane. Gasesc in ele acele “ingrediente” de care au nevoie si pe care, in viata de zi cu zi, par aproape imposibil sa le atinga.

Este insa atat de imposibil?

Potrivit autoarelor catorva romane de dragoste celebre, se pare ca nu. Romanele de dragoste nu sunt numai despre femei puternice, destepte, barbati frumosi, iubire dincolo de orice limita, dragoste si intelegere. Dincolo de poveste, romanele de dragoste le ofera tuturor cateva lectii de viata foarte importante pe care, daca oamenii le-ar aplica, ar deveni si in viata reala niste eroi de invidiat.

“Toate personajele din romanele de dragoste se lupta cu atat de multe probleme, la fel ca oamenii obisnuiti, insa ei reusesc, in cele din urma, sa traiasca fericiti pana la adanci batraneti, alaturi de omul iubit. Aceasta este una dintre cele mai importante lectii pe care le putem desprinde din romanele de dragoste” spune dr. Debra Holland, psihoterapeut, si autoare de romane de dragoste.

Iata si alte exemple de lectii de viata desprinse din lectura unor romane de dragoste celebre si care ne ajuta in viata reala, explicate de scriitoare cunoscute.

Lectia de viata 1: Originalitatea conteaza

“Pe masura ce actiunea romanului este in desfasurare, eroina invata ca singurul mod in care va obtine ceea ce isi doreste este sa-si pastreze identitatea, sa inteleaga cine este cu adevarat si care ii este menirea. Pana nu crezi in tine, nimeni altcineva nu va crede”, spune Diana Cosby, autoarea unor celebre povesti de dragoste care se desfasoara in Scotia Medievala. Cand transpui aceste lucruri in viata reala, observi ca vrei sa-ti schimbi slujba sau sa obtii o promovare, insa nu vei reusi nimic din toate acestea intrucat nu crezi ca este posibil. Nu ai incredere mai intai in tine ca le poti obtine.

Lectia de viata 2: Asculta-ti instinctele

“Asculta-ti inima si urmeaza mesajale transmise. Nu-i spune niciodata inimii, vocii interioare, instinctelor sa taca!”, este lectia pe care o propune Lenore Edwards. Transpusa in viata de zi cu zi, “atunci cand lucrurile ti se par OK insa intuitia iti spune ca NU sunt, da crezare intuitiei. De obicei nu da gres”.

Te mai poate interesa: Declaratii de dragoste. Peste 200 de texte care te inspira sa iti declari iubirea

Lectia de viata 3: Nu renunta niciodata!

“Viata  – reala sau din romane – este plina de obstacole. Diferenta este ca in romane personajele au speranta ca totul se va incheia cu bine. Ele vor continua sa lupte, vor fi insistente si vor merge mai departe. Nu se opresv pana cand nu rezolva ce au de facut”, spune Cosby.  In viata reala, cati dintre noi nu se opresc in fata primului obstacol si nu fac altceva decat sa-si planga neputinta, fara a incerca macar sa dea obstacolul la o parte, sau, mai simplu, doar sa-l ocoleasca.

Lectia de viata 4: Poti sa-ti schimbi viata

“Imi pun personajele in situatii in care raman pur si simplu blocate intr-o stare. Multi dintre noi, in viata reala, patim asta. Insa, personajele mele nu stau foarte mult in aceasta stare. Chiar daca fac greseli, chiar daca o iau de la capat, personajele mele lupta sa iasa sa suprafata”, explica Diana Cosby. Lectia pe care o poti aplica in viata reala: “cand te simti blocat intr-o situatie fara iesire, fie ca este intr-o relatie, fie ca este la job, gaseste solutii, nu te complace. Schimba-ti viata!”

Lectia de viata 5: Nu exista Feti frumosi pe cai albi

“In romanele mele, eroina este Fat frumos pe cal alb care se salveaza singura”, spune Lenore Edwards. Ce putem invata de aici? Daca vrei sa mergi mai departe, singurul care te poate ajuta esti tu insuti. Spune-ti mesaje motivatoare care sa te faca mai puternic.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 02/05/2022