7 fraze manipulative si cum sa le combati - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

7 fraze manipulative si cum sa le combati

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Casnicie si cuplu » 7 fraze manipulative si cum sa le combati
abuz - manipulare - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - face-1852346_1920
Credit foto: Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Oamenii nu manipuleaza pentru ca le pasa de altii. Manipularea este, de fapt, controlul mascat ca dragoste. Abilitatea sa de a parea drept afectiune face din manipulare cea mai ascunsa forma de abuz.

„Doar pentru ca un lucru nu pare minciuna nu inseamna ca nu este inselator. Un mincinos stie ca minte, insa cineva care foloseste jumatati de adevar pentru a pacali este un maestru al distrugerii”, a scris psihologul Criss Jami.

Nu permite ca viata sa-ti fie furata de vorbele dulci ale unui manipulator. Mentine-ti controlul si fa propriile alegeri. Daca manipularea se transforma in obisnuinta, ia in calcul ruperea relatiei. Manipularea nu este doar o forma de control, ci si o forma extrema de egoism.

Iata cateva fraze pe care le folosesc, adesea, manipulaturii pentru a-si atinge scopurile. Din fericire, toate pot fi usor combatute:

Uite ce-am facut din cauza ta

N-ai facut nimic din cauza mea. Tu ai ales sa reactionezi asa cum ai facut-o. Trebuie sa-ti asumi responsabilitatea pentru faptele tale. Eu raspund doar de ce fac eu.

11 modalitati sa te protejezi de manipularea emotionala

Cum poti sa mai fii suparata pe mine dupa ce ti-am daruit acest colier frumos?

Nu-mi poti cumpara iertarea. Insa a fost frumos din partea ta sa faci un astfel de gest. In cazul in care colierul este pentru a-mi obtine iertarea inseamna ca nu este un cadou. Este mita. De aceea, ia-l inapoi.

Nu te mai preface! Lasa-ma sa-ti verific telefonul. Cu i-ai trimis mesaje? In tine am incredere, insa in ceilalti nu am

Nu trebuie sa ai incredere in alti oameni. Trebuie doar sa crezi ca eu sunt fidela si onesta. Cand te comporti astfel, presupui fie ca te insel sau ca sunt o persoana slaba. Nu ai dreptate in niciunul dintre cazuri.

Vreau sa stai acasa pentru ca asa este cel mai bine pentru copiii nostri. Imi doresc sa am grija de tine

Cel mai bun lucru pentru copii este sa aiba o mama fericita. Decizia de a munci sau de a sta acasa imi apartine. Facand ceea ce imi place ii invat pe copii cum sa fie ei insisi, autonomi. Ma forteaza sa am o viata pe care nu mi-o doresc in care cineva sa aiba grija de mine? Sau doar incearca sa-mi controleze viata?

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 15/05/2024