Shop
Ultimele 100 de articole

7 conversatii pe care trebuie sa le ai inainte de a te casatori

28 octombrie 2017, , Vizualizări: 28,788
zodii casatorie - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - couple-915991_1920

Ai intalnit persoana perfecta cu care crezi ca vei forma o familie pana la adanci batraneti. Insa, inainte de a face pasul cel mare, ar trebui sa-ti pui niste intrebari si sa ai cateva discutii serioase cu cel/cea care urmeaza sa-ti devina sot/sotie.

 

1. Vreti copii si daca da, cum ii cresteti?

Suna ciudat sa te intrebi despre copii inainte de casatorie, dar stabilind niste directii de la cele mai simple (cine schimba scutecele si incalzeste biberoanele) si pana la cele complicate (cine ramane in concediu de crestere copil, unde veti petrece vacanta si la ce scoala va merge). Pot aparea diferente majore de opinie si ar fi pacat sa va stricati relatiile cand copilul este mare. In plus, pana veti ajunge in fata faptului implinit, puteti discuta, negocia si veti gasi o cale de mijloc.

 

 

2. Cum va veti petrece timpul liber?

Odata ce sunteti casatoriti se va pune problema iesirilor in oras. Iesiti impreuna, iesiti separat, fiecare cu prietenii lui (care nu sunt intotdeauna comuni). Cat de des ati vrea iesiri “solo”. In ce locuri ati vrea sa va petreceti vacanta. Cum va veti spune unul altuia ca mai aveti nevoie de putin spatiu singuri.

 

 

3. Ce asteptari aveti in ceea ce priveste sexul?

Viata de cuplu poate deveni plictisitoare, dupa cum asteptarile unuia in ceea ce priveste sexul pot fi foarte mari, iar ale celuilalt foarte mici. Este binevenita o discutie de acest gen inainte de casatorie pentru a trasa, in linii mari, asteptarile fiecaruia, de a descoperi noi capitole la care mai aveti de lucrat sau de “imbunatatit”.

 

 

4. Cum va veti imparti sarcinile domestice?

Decat sa aplicati formula nefericita 50-50, mai bine gasiti o cale de mijloc in sensul ca fiecare sa faca ce-i place cel mai mult. Faceti un tabel de treburi casnice cu care ati fi de acord ca le faceti apoi imbinati lista si vedeti ce iese. Cine va plati facturile? Cine va duce copiii la scoala? Cine va da cu mopul? Cine va duce gunoiul? Sunt intrebari care par banale, dar care va vor scoate dintr-un mare impas inainte de casatorie. Macar stiti, in mare, la ce sa va asteptati.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Meniu